“Sjokkmelding” på Sognvannsbanen skaper reaksjoner

Her på Majorstua statsjon, i det Sognvannsbanen var på vei fra sentrum, skal den kontroversielle meldingen ha lydet over høyttallerne.
Foto: Flickr
– Jeg vil ikke ha noen sigøynere om bord. Vennligst gå av, lød det fra høyttallerne på Majorstua t-banestasjon i dag tidlig.
0Shares

Klokka 09.38 i dag, på t-banen mot Sognsvann, lød meldingen på engelsk. Stipendiat i historie ved NTNU, Jørgen Jensehaugen, var blant passasjerene. Han forteller til Dagbladet han ble så sjokkert at han skrev ned ordene sjåføren brukte.

– Jeg ble rett og slett sittende og måpe. Jeg synes det er helt hårreisende, sier Jensehaugen, som like etterpå omtalte hendelsen på Twitter.

Like etter meldingen, kjørte t-banen videre mot Sognsvann som normalt.

– Uakseptabelt
Pressekontakt Andreas Viseth ved Kollektivtransportproduksjon AS, som driver t-banene i Oslo, bekrefter at det kan ha vært lignende hendelser relatert til tigging.

– Vi har hørt om at togførere har vært irriterte over endel tigging, og kan ha sagt noe om det over høyttaleranlegget, sier Andreas Viseth.

Han beskriver likevel hendelsen som “uakseptabel”.

– Togførerne skal informere om driftsinformasjon og avvik i trafikkavviklingen. Så den meldingen som det henvises til, er helt totalt uakseptabel og i strid med de rutinene togføreren våre har for det de skal informere publikum om. Vi tar togføreren inn for en intern oppfølging, sier Viseth til dagbladet.no