Avdekker flere tvangsekteskap

 
Foto: Claudio Castello
Forebyggende arbeid og styrking av kompetansen i hjelpeapparatet er blant de viktigste nye tiltakene i den nye handlingsplanen mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse.

Regjeringen viderefører også de store tiltakene som allerede er etablert, skriver Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet i en pressemelding.

– Å nå barn og unge på et tidlig tidspunkt, slik at vi kan forhindre ekstrem kontroll, tvang og vold, er viktig sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen (bildet).

Stor økning
I 2012 hadde minoritetsrådgiverne en stor økning i antall henvendelser sammenlignet med 2011. Økningen gjaldt i stor grad saker som handler om ekstrem kontroll. Ordningen med minoritetsrådgivere er et tilbud på utvalgte skoler, der tanken er å hjelpe utsatte unge på et tidlig tidspunkt for å hindre tvangsekteskap og annen vold. Regjeringen ønsker nå å styrke det forebyggende arbeidet til flere skoler rundt i landet.

– Minoritetsrådgiverne har åpnet opp vår forståelse av hvordan de unge har det. Vi ser behov for mer kunnskap om ekstrem kontroll, tvangsekteskap og kjønnslemlestelse for alle som jobber med barn og unge, sier Thorkildsen til regjeringen.no.