Like mange innvandrere med FrP i regjering

Over og ut: Audun Lysbakken er ikke lenger barne- og likestillingsminister
Foto: Janet Ohemeng
– Forskjellen mellom en SV-regjering og en FrP-regjering er ikke antallet innvandrere, men måten vi behandler innvandrerne på, sier SV-lederen

Christian Tybring-Gjedde gikk mandag ut i Nettavisen NA24 og anklaget SV-leder Audun Lysbakken og Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen for å være ansvarlige for utviklingen av parallelle samfunn i Norge.

– Nettopp Lysbakken og Inga Marte Torkildsens holdninger skaper segregeringen vi ser i dagens Oslo. Utviklingen går i feil retning, og ansvaret for politikken og konsekvensene av politikken som føres ligger hos den rødgrønne regjeringen, og ingen andre, uttalte FrP-politikeren.

Overfor NA24 uttrykker SV-lederen at dette er total skivebom fra Tybring-Gjedde.

– Det kommer nesten like mange innvandrere til Norge, som hvis FrP får styre Norge. Det aller meste av innvandringen til Norge er innvandring som også FrP er for, sier Lysbakken til nettstedet og trekker frem at FrP er for EØS-avtalen, og for at nordmenn skal ha mulighet til å hente ektefelle fra utlandet.

Ulik behandling
Ifølge Lysbakken er det eneste området FrP står for en annen innvandringspolitikk enn SV, innen asylpolitikken, noe som utgjør en stadig mindre andel av innvandringen til Norge, skriver NA24. Han mener at forskjellen mellom en SV-regjering og en FrP-regjering er ikke antall innvandrere, men måten vi behandler innvandrerne på.

– SV har en politikk for integrering og bekjempelse av parallelle samfunn, slik Tybring-Gjedde er så opptatt av å bekjempe, sier Lysbakken og trekker fram tiltak SV støtter som fokus på språkopplæring og integrering, gjennom for eksempel gratis barnehage i innvandrertette områder, og ”Jobbsjansen” for å få sysselsatt flere kvinner.

– Slike tiltak stemmer FrP mot, og bruker som salderingsposter i sine forslag til statsbudsjetter, sier SV-lederen og legger til;

– Tybring-Gjedde bidrar til å utvikle parallelle samfunn, ved å ta i bruk en retorikk som sår splid. Hvordan vi tar debatten er også viktig for hva slags resultater vi får. Vi må være konsekvente og konkrete, slik SV er – ikke inkonsekvente og generaliserende, slik FrP altfor ofte er.