Avdekket papirløse arbeidere

Arbeidskraft: Norge trenger arbeidskraften, forskjellen er at du nå må være høyt utdannet
Foto: Scanstockphoto
Politiet i Østfold aksjonerte mot flere vaskehaller forrige uke. 
0Shares

Politiet i Østfold avholdt i forrige uke en aksjon mot bilvaskehaller i Sarpsborg, Moss og Fredrikstad, kalt Aksjon Vårrengjøring 2013. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad på nett

Onsdag, torsdag og fredag aksjonerte politiet mot tre vaskehaller i samarbeid med Skatt Øst. Formålet med aksjonen var «å kontrollere om ansvarlige for driften ved firmaene har oppfylt sine plikter etter blant annet utlendingsloven og bokføringsloven», heter det i en pressemelding fra Østfold politidistrikt som avisen siterer.

Ulovlige arbeidere
17 personer ble kontrollert av politi og skattemyndigheter. Fire av dem viste seg å være utenlandske borgere som oppholder seg ulovlig i Norge, etter å ha fått endelig avslag på asylsøknaden sin, ifølge sa.no.

Når kundene betaler en svært lav pris, må de nå vite at det er stor sannsynlighet for at de medvirker til svart omsetning.

 De plikter å forlate landet, sier politiadvokat Nina Marthinsen ved Sentral etterforsknings- og utlendingsenhet i Østfold politidistrikt til sa.no.

Innehaveren av et av bilpleiefirmaene ble pågrepet og siktet for å ha flere utenlandske borgere i arbeid som ikke har arbeidstillatelse i Norge.

 Han kan også vente seg en anmeldelse for overtredelse av bokføringsloven, uttaler politiadvokat Marthinsen til avisen. – Når kundene betaler en svært lav pris, ofte med kontanter, må de nå vite at det er stor sannsynlighet for at de medvirker til svart omsetning, og til å understøtte ulovlig innvandring til Norge, fortsetter hun.