Åpner Fairtrade-butikk i Kongsvinger

 
Foto: Omar Alejandro Perez Torres
Kee Chiz Kok har reist mye rundt i verden og sett mange spennende produkter. Nå åpner han butikk med fokus på varer basert på etisk og rettferdig handel i Kongsvinger.
0Shares

Kok (bildet), som har kinesisk-malaysisk bakgrunn, forteller til Glåmdalen Avis om mulighetene som finnes i å gå inn for et såpass nytt prosjekt.

– Ofte tar det lang tid før nye ting kommer til Norge og innen Fair Trade er det masse spennende produkter, forteller Kok, som nå åpner butikken OnlyT i Gågata.

Med Fair Trade i ryggen har mange fattige muligheten til å tjene penger på sine produkter.

– For mange er det å komme seg inn på arbeidsmarkedet en umulighet i mange land. Fair Trade er med på å hjelpe dem og sikre dem rettigheter, legger han til.

Nedleggelse ga ny mulighet
Inntil nylig pendlet Kok til Høvik, men da arbeidsplassen ble nedlagt tok han et valg.

– Skulle jeg være arbeidstaker, så måtte jeg pendle. Valget ble å starte eget her i Kongsvinger, for det er jo nettopp her jeg har familien og nettverket mitt.

I 1992 kom Kok til Norge for å flytte sammen med sin norske kone. Å få jobb innenfor bransjen han har utdannet seg i har ikke kommet lett. Kok er imidlertid ikke den som gir seg lett. Og derfor var han med på Global Future Innlandet, et prosjekt han mener han har hatt stor nytte av.

– Global Future har gitt muligheten til å se ting i nye perspektiver og hjulpet til en modningsprosess, sier han til Glåmdalen Avis.