– Oljesmurt egoisme fremfor solidaritet

Foto: Arkiv.
– Europa er i omveltning, men norske sosialdemokrater vurderer ikke bærekraften i vår oljesmurte økonomi, er tonen fra samfunnsdebattant, Heidi Nordby Lunde. 
0Shares

Nordby Lunde (bildet), også kjent for sin blogg VamPus`Verden, viser til at hvert år kommer debatten opp om hvorvidt arbeidernes dag 1. mai har gått ut på dato.

– Vi som er alvorlig bekymret for velferdsstatens bærekraft, nettopp fordi vi vet at når den svikter, svikter den dem som trenger den mest, mener kravene har gått ut på dato og solidariteten er for lengst erstattet av oljesmurt egoisme, skriver hun i innlegget Trenger vi fortsatt 1. mai? i Dagsavisen-seksjonen Nye Meninger.

– Kampen mot omstilling
Ifølge Nordby Lunde er svaret på den største økonomiske omstillingen i vår tid kampen mot omstilling.

– Offentlig overforbruk og misbruk av fellesskapets midler har ført land som Hellas ut i dyp krise, der de som er mest avhengige av offentlig velferd, er de som opplever krisen sterkest, poengterer hun.

– Vi ser på at resten av den vestlige verden omstiller seg for å sikre fremtidig konkurransekraft, verdiskaping og velferd. Velferdsstatens bærekraft er ikke et tema for arbeidernes internasjonale kampdag, men en kampdag viet de fagorganisertes rettigheter, der spørsmålet ikke gjelder om de har rett – men at deres rettigheter skal styrkes og vernes, skriver hun videre.

Vil du lese mer? Klikk her