Islam Nets anke er avvist

Skal Islam Nets meninger få svar på tiltale så kan ikke foreningen bli utestengt fra UiO, mener Universitas-journalist Thorbjørn Kringlebotn Borlaug.
Foto: Claudio Castello
Et enstemmig universitetsstyre støtter rektor Ole Petter Ottersen i avgjørelsen om å stenge Islam Net ute fra Universitetet i Oslo.
0Shares

Islam Net søkte i fjor om å få bli en studentforening ved Universitetet i Oslo, men fikk avslag fra rektor Ole Petter Ottersen i mars i år. Etter å ha anket avslaget, har et enstemmig universitetsstyre nå avvist anken og støtter opp om Ottersens opprinnelige avgjørelse, melder NRK.

I vedtaket skriver universitetsstyret at ”Islam Net har gjennom handling drevet kjønnssegregerende praksis på sine møter, og organisasjonen kommer med diskriminerende uttalelser mot homofile”.

– Uttalelser understreker grunnlag
Farshad Qureshi, leder for Islam Net, har ved flere anledninger forsvart organisasjonens homofilisyn. Universitetsstyret mener uttalelsene om homofili og incest understreker og forsterker grunnlaget for avslaget.

– Klagen viser med all tydelighet at Islam Net UiO står inne for og fremmer holdninger som med all rimelighet oppfattes som diskriminerende og krenkende, heter det i avslagsvedtaket.