Etterforsker rasehets mot italiensk minister

 
Foto: Skjermdump/YouTube
Italias ferske regjering har vedtatt å etterforske de grove rasistiske kommentarene som rettet mot landets første svarte regjeringsmedlem.
0Shares

Cecile Kyenge (bildet) ble lørdag utnevnt til integrasjonsminister i den nye regjeringen til Enrico Letta, melder NRK.

48 år gamle Kyenge kommer opprinnelig fra Kongo, men flyttet til Italia for tre tiår siden for å studere medisin. Hun er øyekirurg og har vært aktiv i lokalpolitikken i Modena på sentrumvenstre-siden i en årrekke før hun i februar ble valgt inn i parlamentet.

“Bonga Bonga”
En av de som har vakt mest avsky med sine uttalelser er Mario Borghezio, som er representant for partiet Lega Nord i EU-parlamentet. Han har kalt den nye regjeringen for en «Bonga, Bonga-regjering», og sa i et intervju med Radio 24 at Kyenge ville prøve å «introdusere stammetradisjoner» fra hennes fødeland Kongo.

I tillegg til uttalelsene fra politikere har det også vært en serie rasistiske angrep på fascistiske nettsteder. Det er disse angrepene som har vært så grove at regjeringen nå har gitt det nasjonale antidiskriminerings-kontoret ordre om å etterforske.

– Jeg gjør dette i kraft av min rolle som ny statråd for likestilling, men fremfor alt som kvinne, sa likestillingsminister Josefa Idem etter å ha gitt ordren.

Kyenge svarte tirsdag selv på hetsen ved å takke de som har støttet henne. På sin twitterside skrev hun at “kritikk kan virke opplysende om det gjøres med respekt”.