– Islam Net burde fått være på Høgskolen

Studiedirektør ved HIOA Marianne Brattland avviste at det nye regelverket for studenforeninger er utformet spesielt for å kunne ekskludere foreninger av typen Islam Net
Foto: Skjermdump/Khrono/http://new.livestream.com/accounts/3722443/events/2124083
– Islam Net har et forkastelig og uakseptabelt syn i mange saker, men det er ikke grunn til å stenge dem ute som studentforening, sa forsker Lars Gule under en debatt på HIOA i dag. 
0Shares

Islam Nets studentforening fikk avslag på sin søknad om å etablere seg på Høgskolen i Oslo og Akershus (HIOA). Det var utgangspunkt for en frokostdebatt på Høgskolen i dag, som Islam Net ikke hadde anledning til å delta på, ifølge møtelederen. 

Både filosof Lars Gule og dr. juris Jens Petter Berg mente at avslaget var dårlig begrunnet. Islam Net fulgte ikke de formelle kriteriene for å være studentforening fordi de ikke hadde nok studenter representert i sin organisasjon. 

– HIOA burde brukt denne begrunnelse alene når de skrev sitt avslag. Da hadde vi sluppet debatten i dag. Men fordi HIOA også trakk inn Islam Nets kjønnssegrering i avslaget, får vi nå en diskusjon om hva som skal være kriteriene for å bli studentforening, sa Jens Petter Berg under debatten. 

Fiendene av islam fortsetter steg for steg å forby islam i Norge.

– Kan føle ubehag
Studentprest ved HIOA Valborg Orset Stene viste til at kjønnssegregering medfører fare for kjønnsdiskriminering.

 – Det å komme på et åpent møte på HIOA og bli plassert etter hvilket kjønn man er, kan føles ubehagelig og vil derfor være en dårlig maktutøvelse overfor mennesker, sa hun. 

Studentparlamentsleder Tuva Aune Wettland på sin side forsvarte Islam Nets rett til å opprette studentforening på HIOA, men understreket samtidig at hun reagerte på Islam Nets fremstilling av avslaget. 

– Islam Net har sagt at HIOA ønsker å utestenge dem på grunn av deres meninger, mens virkeligheten er at de i sin søknad ikke oppfylte de formelle kriteriene. 

Lars Gule hevdet Islam Net har vist liten vilje til å klare opp i misforståelser før, og at de har for å vane å fremstille seg som ofre når de møter motgang. 

– De hevder i slike tilfeller gjerne at det foregår en kamp mot i islam, sa Gule. 

Fra salen kom det mot slutten av debatten motargumenter mot Gule og Berg, som hadde hevdet at HIOA hadde gjort klokt i å holde det “innholdsmessige” utenfor i sitt avslag. 

– I kriteriene som studentforeninger skal oppfylle står det også at man skal følge universitetsloven og ikke har anledning til å diskriminere, sa direktør for samfunnskontakt og kommunikasjon ved HIOA Anne Christen Johnsgaard. 

Det var altså ikke snakk om noen overilt beslutning å ta med punktet om kjønnssegregering i avslaget, hevdet hun.  

Det kom også fram under debatten at Islam Net både har mulighet til å anke vedtaket og til eventuelt å søke på nytt neste år om å blir studentforening ved HIOA. 

– Fiender av islam
I et innlegg på Islam Nets hjemmesider oppfordrer Islam Nets leder Fahad Quershi sine tilhengere til å “våkne opp før det er for sent”. 

– Fiendene av islam fortsetter steg for steg å forby islam i Norge, skriver han som reaksjon på HIOAs avslag. 

Han tar til orde for en for “endring i systemet” og å “bygge en heavy da’wah-front som kan bli en akademisk motvekt til de politisk korrekte islam-haterne”.

– [F]or at en massiv bevegelse av da’wah skal bli født må vi etablere Norges første da’wah-senter så vi i det minste har et tilholdssted vi kan jobbe fra, skriver han. 

Se hele debatten på HIOA her!