Minoritetsfjes forrest i homoparade

 
Sara Mats Azmeh Rasmussen og Kaltham Alexander Lie, sammen med sin mann Knut, er blant dem som skal bære regnbueflagget.
Grazyna Skarpås
Latest posts by Grazyna Skarpås (see all)

 

De skal bære det i lag med Luca Dalen Espseth, Gard R. Sandaker-Nielsen, Hilde Raastad, Kim Fangen, Arnfinn Nordbø og Marion Arntzen Harald Sundby.

‒ Alle de inviterte har frontet lhbt-saken på ulike måter, gjennom blant annet å ha delt personlige historier i offentligheten. Dette er folk som har ytt noe ekstra for fellesskapet, sier paradesjef Hallvard Øren.

Den røde tråden som knytter flaggbærerne sammen er at disse illustrerer Skeive dager 2013 sitt tema, «Individets rett».

 
Foto : Claudio Castello

Dette er folk som har ytt noe ekstra for fellesskapet.

‒ «Individets rett» handler om deg, og din rett vil å være deg selv. Med dette som tema, håper vi mange vil delta, og vi håper å se en mangfoldig parade, sier Øren.

Like mye som paraden er politisk, er den også den største folkefesten under Skeive dager – en festival som skal løfte fram lhbt-befolkningen. Få årlige samlinger av mennesker midt i Oslo by kan skilte med like stor deltagelse. I fjor deltok minst 12.000 mennesker, mens titusenvis av mennesker opplevde folkefesten som tilskuere.

Paraden finner sted lørdag 29. juni.

Stor fokus på minoriteter under Skeive dager
Homofestivalen starter med Pride house som foregår på Litteraturhuset den 22. og 23. juni, er en helg som fylt til randen med foredrag om lhbt-befolkningen.

I år omhandler flere av foredragene etniske minoriteter. Vi finner foredrag som for eksempel What does Islam say about lgbt?, Skeiv og innvandrer=dobbel minoritet og La meg være meg! Respekt i møtet mellom religion og lhbt.