Biden: Dommen i Floyd-saken kan være stort skritt framover mot systemisk rasisme

USAs president Joe Biden vil at dommen i Floyd-saken skal gi et signal mot systemisk rasisme.
Foto: Flickr/J. L. Hervas
USAs president Joe Biden sier at dommen i George Floyd-saken kan være et stort skritt framover mot systemisk rasisme i USA.

Noen få timer etter at den tidligere politimannen Derek Chauvin ble kjent skyldig i drap på George Floyd, ba Biden amerikanerne stå sammen og unngå vold.

– Nå er tiden kommet for oss til å stå sammen som amerikanere, sa han i TV-overførte kommentarer.

– Det fins noen som vil utnytte det emosjonelle ved øyeblikket – agitatorer og ekstremister som ikke har interesse av sosial rettferdighet. Vi må ikke la dem lykkes, sa han videre.

– Kjennelsen sender et sterkt signal, men nødvendig reform kan ikke stoppe med dommen mot Chauvin, sa han og hyllet politimennene som vitnet i saken i stedet for å slutte rekkene og holde munn.

Like før Biden talte også visepresident Kamala Harris. I likhet med Biden oppfordret hun også Kongressen til å handle raskt for å reformere politiet i USA.

– Ingenting kan gjøre alt bedre, men i det minste er det en viss rettferdighet. Vi er alle så lettet, sa Biden til familien.

I en video av telefonsamtalen, som familiens advokat Ben Crump la ut, kan man se familiemedlemmer av Floyd som gråtende lytter til presidentens ord.

Allerede før juryen kom med sin kjennelse, sa Biden at han håpet på en korrekt dom, og at bevisene i saken var overveldende.