Rødgrønt oppgjør med Frps innvandrerholdninger

 
Foto: Claudio Castello
– Frps innvandrerrapport er det sterkeste angrepet på folks grunnleggende rettigheter jeg har sett i hele mitt politiske liv sier SVs Heikki Eidsvoll Holmås. Han får medhold av helseminister Jonas Gahr Støre.
0Shares

Holmås (bildet) er opprørt over Frps menneskesyn som kommer fram i partiets nye “interne rapport” om innvandringspolitikken.

– Frp går med denne rapporten inn og angriper alminnelige rettigheter som folk har. Hvis en norsk jente for eksempel gifter seg i Australia, så skal ikke ektefellen få lov til å bosette seg i Norge. Jeg mener dette er grove angrep på nordmenn og andre folk som bor i Norge sine rettigheter og jeg synes det er stygt, sier Holmås på Politisk kvarter tordag

– Hjerterått
Frps rapport inneholder en rekke angrep på innvandrere og Holmås advarer mot å slippe et så ekstremt parti inn i regjering.

– Barn med norsk far og utenlandsk mor får, med Fps forslag, ikke lenger arve fars statsborgerskap. Blir en utenlandsk arbeidstager skadet mens hun arbeider i Norge legger Frp opp til at hun kan bli kastet ut av landet hvis hun ikke har et eget privat oppspart fond som dekker sykehusregningen, dette er hjerterått og svært alvorlig, sier Holmås ifølge sv.no.

– En mistenksomhetskultur
Også helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) er kritisk til rapporten.  Til NRK sier helseministeren at han blant annet tar avstand fra begrepet “kulturell bærekraftig innvandring”.

– Gjennomgående for Fremskrittspartiet er at de har en mistenksomhetskultur. De har en kultur som ikke noe sted faktisk anerkjenner at folk med ulik bakgrunn faktisk gir gode bidrag til landet vårt, sier Støre.