– Usannsynlig med Venstre og Frp i samme regjering

 
Foto: Jo Straube
Siste valgprognose viser at Venstre gjør et av sine beste valg på lenge. Førstekandidat i Akerhus, Abid Q. Raja vil imidlertid vente inntil det avgjørende valgresultatet, mens partikollega Guri Melby ser på Frp-samarbeid som usannsynlig.
0Shares

Førstnevnte sier til utrop.no at han er nøktern optimist.

– Jeg har en god magefølelse men det er vanskelig å vite. Vi har hatt gode meningsmålinger, og hvis de får rett så kan vi gjøre et historisk godt valg. Vi har tross alt to stortingsrepresentanter. Kommer vi over sperregrensa, så blir det jubel.

Tror du Venstre vil komme i en eventuell borgerlig regjering?

– Vi har sagt at et borgerlig flertall skal gi en ny borgerlig regjering, og hvordan sammensetningen blir avgjort etter det endelige valgresultatet. Venstres nye stortingsgruppe skal legge opp strategien i tiden fremover, og det er usikkert hvordan denne vil se ut inntil vi vet hvordan de ser ut når den først er på plass.

 
Foto : Claudio Castello

Vil dere inngå i et borgerlig samarbeid med Frp?

– Venstre har sagt at vi ønsker en ny regjering. Hva slags sammensetning den har vet vi ikke før vi har det endelige resultatet. Igjen er dette en jobb som skal overlates til den nye stortingsgruppen, som skal møtes til torsdag. Vi vil da ta stilling til veien videre.

Nøktern optimist

For tredjekandidat i Oslo og leder i programkomitéen, Guri Melby, har det vært en god følelse under hele valgkampen.

– Vi føler at vi har nådd frem med sakene våre. Samtidig er jeg på en måte redd på å ta seieren på forskudd. Alt over sperregrensen på fire prosent vil være et godt resultat for oss.

Tror du Venstre vil komme i en eventuell borgerlig regjering?

Håpet ligger jo på regjeringsmakt. For meg og for partiet er dette en målsetning, ikke minst med tanke på å få gjennomslag for skole- og miljøpoilitkken vår.
 

Vil dere inngå i et borgerlig samarbeid med Frp?

– For å si det slikt; det er mest aktuelt med en trepartiregjering, og det er det som står øverst på ønskelisten. Jeg tror selv det er ganske usannsynlig at vi kommer til å sitte i regjering sammen med Frp