Sian politianmeldt for «Jihad-banner» på IslamNets lokaler

IslamNets Fahad Qureshi vil politianmelde gruppen Sian for "Jihad"-banner utenfor lokalene deres.
Foto: SIAN
Et banner med påskriften «Oslo Jihadsenter» ble hengt opp på lokalene til IslamNet av Sian. Nå har IslamNet politianmeldt SIAN for rasisme og trusler.
646Shares

Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) tok raskt ansvar for banneret gjennom et innlegg organisasjonens hjemmesider, skriver Vårt Land.

Leder Lars Thorsen sammenligner i et innlegg Islam Net med IS og Al-Qaida og skriver at den eneste forskjellen er «metodene de benytter».

Thorsen kaller banneret «et høyst fredelig og demokratisk virkemiddel».

Hærverk og rasisme

Aksjonen vekker reaksjoner hos IslamNets leder.

Jeg ser det som et rasistisk angrep, og et ulovlig hærverk, sier Fahad Qureshi til avisen.

Nå har han politianmeldt Sian og Larsen for rasistiske uttalelser som han også oppfatter som truende. 

I teksten skriver Lars Thorsen blant annet «Den eneste forskjellen på Islam Net og IS, al-Qaida og de andre gode muslimene, er metoden de benytter, og hvor travelt de har det med å ødelegge landet de oppholder seg i», og «Det eneste fornuftige er å fjerne slike folk fra vårt område. Relokalisere dem til sine islamske opprinnelsesland», skriver han på Facebook.

Sian kommer med hatytringer

Han mener innlegget fra Thorsen er sterkt islamofobisk.

Oppfordringen om å «fjerne slike fra vårt område», «terminere» Islam Nets virksomhet og «relokalisere» oss ut av Norge, kombinert med støtte fra Tore Tvedt (Vigrid-leder), og denne ulovlige inntrengingen på eiendommen hvor det henges opp et banner som hevder at Islam Net har opprettet et «jihadsenter», som fremstiller Islam Net som et legitimt mål for bekjempelse ved bruk av ulovlige midler. Dette oppfatter Iman Aktivitetssenter og Islam Net som truende og rasistisk, skriver Qureshi videre.