Kohn til Antirasistisk Senter

Forsvarer 17-maikomitéens leder: forstander og leder i Det Mosaiske Trossamfund, Ervin Kohn (midterst på bildet) er kritisk til de som har anklaget 17-maikomitéens leder Shoaib Sultan for å være jødehater.
Foto: Claudio Castello
Forstander Ervin Kohn i Det Mosaiske Trossamfund (DMT) i Oslo blir nestleder i Antirasistisk Senter. Både nestleder- og lederstillingen er nybesatt, og de ser begge frem til samarbeid.
0Shares

Forstander Ervin Kohn (fotografert i midten) i Det Mosaiske Trossamfund er ansatt i Antirasistisk Senter. Stillingen er vikarierede nestleder for nåværende Mari Linløkken, som går ut i permisjon. Kohn skal jobbe tett med den nye lederen Rune Berglund Steen, og rådgiver Shoaib Sultan, skriver Dagen.

– Jeg gleder meg veldig til å begynne ny jobb. Den jobben er viktig for å forbedre det norske samfunnet, og det syns jeg er fantastisk å kunne bidra til, sier Kohn.

Han fortsetter som forstander for det jødiske trossamfunnet. Kohn er innvandrer fra Ungarn og har bakgrunn fra næringslivet, ifølge NTB.

Ikke ansatt på grunnlag av religionen
– Vi ansetter ikke på bakgrunn av de ansattes religiøse bakgrunn. Folk har med seg sin bakgrunn som en styrke til fordel for senteret, sier Berglund Steen.

– Kohn er dyktig og ressurssterk person som vil styrke senteret med sin rolle og bakgrunn. Han vil jobbe mot rasistiske holdninger både overfor jøder og mot muslimer, påpeker han videre.

Til Dagen uttalte han at han har en annen kompetanse enn de har hatt ved Antirasistisk Senter tidligere, og han ser på minoritetsspørsmål med andre øyne enn det kristne og muslimer gjør.

Overfor utrop.no innrømmer Kohn samtidig at han ordla seg uheldig.

– Jeg mener at den jødiske gruppen har en annen minoritetskompetanse som ikke alle andre har. Veldig mange av de nye innvandrere kommer fra majoritetsamfunn, og har ikke den minoritetskompetansen som jøder har. Jøder har alltid vært en minoritet i det samfunnet de bor eller har bodd i. En minoritetskompetanse jeg kan dele med Antirasistisk Senter, sier han.

Tror på et godt samarbeid
Berglund Steen forteller at samarbeidet kommer til å bli starte fra andre uke i oktober, for da tiltrer Kohn stillingen. ARS-lederen fikk selv tiltre i sommer, da han overtok for Kari Helene Partapuoli.

– Nestleder kommer til å jobbe med alt det faglige en nestleder jobber med til vanlig. Han skal også være ansikt utad mot offentligheten, forteller Berglund Steen.

Kohn sier han og Berglund Steen har funnet tonen fort.

– Jeg inviterte ham til å samarbeide om å gjenopplive krystallnatten. Vi samarbeidet også i anmeldelsen av Dagbladet til Pressens Faglige Utvalg (PFU), forteller den nybakte nestlederen.