– Islam Net sprer hat

Invitasjonen av den kontroversielle imamen Abu Usamah gjør at Islam Net sprer hat, mener leder i Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, og hans spesialrådgiver Shoaib Sultan.
Foto: Skjermdump/islamnet.no
– Islam Net står for så problematiske holdninger i flere sentrale spørsmål at det verken er islamofobi, rasisme eller diskriminering å nekte dem møtested, økonomisk støtte, eller å møte dem med saklig kritikk, skriver Antirasistisk Senters leder Rune Berglund Steen og spesialrådgiver Shoaib Sultan.

I et innlegg i Dagbladet, lagt ut 27.09, skriver begge at organisasjonen fremmer et hatefullt syn på mange medmennesker som det er et sterkt behov for å konfrontere.

Videre viser de til Islam Nets nylige invitasjon av imamen Abu Usamah, en religiøs leder som har skapt sterk kontrovers blant annet med uttalelser hvor han støtter drap på frafalne og homofile, og fremmer hat mot ikke-muslimer.

– Etter at Islam Net har blitt nektet tilhold på Universitetet i Oslo og Høgskolen i Oslo, arbeider de nå med å etablere et eget senter for å spre sin svært konservative utgave av islam. Det må ikke bety at de får lov til å leve i sin egen boble.

Ikke ubegrenset ytringsfrihet
Ytringsfriheten og forsamlingsfriheten innebærer ingen rett til å møtes hvor som helst, når som helst, ifølge Berglund Steen og Sultan. Og når Islam Net har møtt avslag som dette med beskyldninger om rasisme, så må det sees som misbruk av et viktig begrep.

– Islam Net står simpelthen for så problematiske holdninger i flere sentrale spørsmål at det verken er islamofobi, rasisme eller diskriminering å nekte dem møtested eller økonomisk støtte, eller å møte dem med saklig kritikk. 

Les hele innlegget her