– Antirasistisk Senter sprer rasisme

Fahad Qureshi sier til Aftenposten at kvinner og menn ønsket å sitte adskilt på møtet
Foto: Kjetil Hegna
– Shoaib Sultan og leder for Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, skrev 28. september en kronikk hvor de påstår at Islam Net sprer hat. Dette er ikke sant, det er de selv som sprer rasisme og hat mot islam, skriver leder for Islam Net Norge, Fahad Qureshi.
0Shares

Qureshi (bildet) viser til at Islam Net er Norges største muslimske frivillige forening med over 2000 betalende medlemmer, og med ca. 20.000 medlemmer på Facebook. 

– Vi sprer intet hat og er villige til å møte Antirasistisk Senter til debatt. Vi står for islam slik den store massen av muslimer tror på. Muslimene fra de forskjellige moskeene deler vårt syn på islam, noe vi fikk bekreftet i mars på vår fredskonferanse som ble besøkt av ca. 5000 mennesker, mener han i sin tilsvarskronikk på Dagbladet.

Standardlære
Som generalsekretær for Islamsk Råd Norge vet Sultan veldig godt at de “ekstreme” meningene han attribuerer til oss er standard lære i så å si alle moskeene og dokumenteres direkte fra Koranen og Profeten (fvmh), påpeker han videre.

– Hvordan har det seg at Sultan aldri tok avstand fra dødsstraff for dem som praktiserer homofili, er utro eller dødsstraff generelt i en islamsk stat når kriteriene for straffene er oppfylt? Det kunne han ikke, for han vet at dette er islams lære som forkynnes i moskeene han var talsmann for!

Han legger til at samfunnet ofte gir taleplass til de som har forlatt islams lære og som gjør at den store massen av muslimer fremmedgjøres og blir sett på som ekstreme.

– Dette er en farlig rasistisk utvikling, spesielt når det kommer fra noen som påberoper seg å være forkjempere av antirasisme, skriver han videre i kronikken. 

Les hele kronikken her.