– Bergen tar penger fra innvandrere

 
Foto: Ingrid Hovda Storaas
To tiltak for innvandrere i Bergen har mistet alle pengene fra kommunen. 

 

– Her må noen ha tenkt feil, sier Gerd Fleischer. Hun er leder for organisasjonen Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (Seif) til Bergens Tidende.

Hun snakker om budsjettet til Bergen kommune for 2014. Organisasjonen har mistet hele støtten på 150.000 kroner. Det har også prosjektet «2gether». Det er et prosjekt for innvandrerungdom. De har mistet 500.000 kroner fra kommunen. Det skriver Bergens Tidende.

– Bergen har veldig mange innvandrere. Det er ikke bra at de tar penger fra tiltak for innvandrere, sier Fleischer.

Bergen har veldig mange innvandrere. Det er ikke bra at de tar penger fra tiltak for innvandrere.

Fleischer er nå bekymret for hva som vil skje med innvandrere som trenger hjelp.

– Vi hjelper kvinner som har menn som slår dem og vi hjelper ofre for tvangsekteskap. Vi hjelper også innvandrere med å forstå det norske systemet. Det er ingen andre i Bergen som gir samme type hjelp som oss. Vi samarbeider også mye med offentlige etater. De sender ofte folk til oss.

Organisasjonen har har seks kontorer i Norge. De får 1,8 millioner kroner fra staten.

Må legge ned
Også prosjektet «2gether» er ifølge Bergens Tidende redd for hva som vil skje etter at de mistet hele den kommunale støtten på en halv million kroner.

– Uten pengene må vi sannsynligvis legge ned, sier prosjektleder Øystein Vikebø.

Prosjektet arrangerer blant annet ungdomskafeer, jentegrupper og kvinnetrim for ungdommer i sentrum.

– Dette går ut over ungdommen og spesielt innvandrerungdommene. De vil bli skuffet, sier han.

Mange organisasjoner søker på de samme pengene. Da må kommunen gjøre noen prioriteringer. Det forteller sosialbyråd Dag Inge Ulstein. Kommunen jobber allerede mye mot partnervold og tvangsekteskap, skriver han i en e-post.

– Derfor kunne byrådet ikke lenger prioritere Seifs arbeid i Bergen, skriver han.

Byråden skriver også at kommunen ikke lenger har et tett samarbeid med «2gether». Derfor har de bestemt seg for å prioritere organisasjoner som jobber med å hjelpe innvandrere å finne jobb.

Saken er skrevet i henhold til Utrops lettnorsknorm. I Utrops papirutgave kan du lese flere nyheter på lettnorsk, som er norsk tilrettelagt for lesere som har norsk som andrespråk og er i ferd med å lese seg norsk.