Taiman-rettssaken er avlyst

På vei til Irak: Taiman Agid Fatah er på vei til Irak. Taimans støttespillere er rystet over at politiet lenket både hendene og føttene hans da de fraktet han ut av landet, forteller Hawra Al Hatem.
Foto: Nareen Mizoory
Utlendingsnemnda vil behandle Taiman-saken på nytt. Som en konsekvens av dette er rettsaken som skulle være i neste uke avlyst.

Regjeringsadvokaten kontaktet i dag Taimans advokat og meddelte at Utlendingsnemnda (UNE) vil behandle saken til Taiman på nytt. Derfor er rettsaken som skulle være neste uke stanset.

Taiman Agid Fatah ble tvangsutsendt til Irak den 10. februar i år. Han hadde da bodd i Norge i 13 år. Taiman kom til Norge med familien sin. Hele familien fikk oppholdstillatelse bortsett fra Taiman.

– Rettssaken ble stoppet fordi UNE er enig med Taimans advokat i at vedtaket fra 2006 er mangelfullt. Det var derfor ikke nødvendig med noen rettssak for å få fastslått dette, bekrefter Iselin Ryeng-Lande, seksjonssjef i UNE.

Det har kommet fram opplysninger som tyder på at det er forhold ved familieinnvandringssaken som ikke ble vurdert i 2006 da UNE fattet vedtak. Det kommer frem i pressemelding fra UNE.

Frem med alle opplysninger
“Endelig beveger ting på seg!” skriver Rudi Bakken i facebooksiden som er opprettet for å holde Taimans støttespillere oppdatert om forholdene til den 27-år gamle bergenseren.

Han har jobbet iherdig med Taimans sak siden slutten av januar. Det var da politiet hentet Taiman for så å sperre ham inne i Trandum internat.

“Taiman vil få saken sin behandlet i full nemd i UNE, og vi får da anledning til å bringe frem nye opplysninger i saken”, skriver Bakken i oppdateringsnotat på facebook.

UNE har tidligere ikke tatt i betraktning rapporter fra leger og psykologer som har fulgt Taiman opp mens han var i Norge.

Bakken forteller at de nå har anledningen til å bringe frem oppdaterte opplysninger om Taimans helse.

– Kampen er ikke over
Støttegruppen til Taiman arrangerer demonstrasjon på lørdag, bekrefter Bakken.

Det gjør vi nettopp for å vise at vi fremdeles følger med, og at kampen ikke er over før Taiman er hjemme hos familien.

Han oppfordrer alle til å delta i demonstrasjonen. Målet er å fortsette å presse på myndighetene for å snu helt på saken til Taiman.