Håper på Mortensrud-moské i 2015

Her skal den ligge: Mortensruds muslimske befolkning ser frem til å ha egen moské om to år
Foto: Skjermdump/GoogleMaps
Allerede i april 2008 foreslo byrådet å bygge et hus for kulturaktiviteter og religionsutøvelse på den tidligere kirketomten. Går alt etter planen, så kan det bli "moské" på Mortensrud om to år. 
Koubang Mbilase Enyam
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

Kultur- og moskébygg kan det bli på på Mortensrud. Søndre Nordstrand Muslimske senter (SNMS), som eier den 2.8 mål store tomten på hjørnet av Mortensrud- og Lofsrudveien, skal selv stå for finansieringen av det toetasjes og 800 kvm store bygget med parkeringskjeller, skriver dittoslo.no.

SNMS håper arbeidet starter til våren, og at bygget står ferdig innen november 2015 som er Eiendom- og byfornyelsesetatens frist for ferdigstillelse.

– Vi er glade for å ha kommet så langt, sier Tahir Mahmood Salam, leder av Søndre Nordstrand Muslimske senter, til nettstedet.

Søndre Nordstrand Muslimske Senter (SNMS) er et muslimsk trossamfunn i Bydel Søndre Nordstrand. Inntil videre har man måttet ha fredagsbønnen på Plasthallen (som bildet viser).
Foto : muslimskesenter.no

Bønn gir ikke mer trafikk
For, de første innsigelsene kom raskt. Flere ønsket kulturhuset et annet sted for å beholde skogstomten som støyskjerm mellom bebyggelsen og veien. Man fryktet trafikkproblemer og støy fra huset. 315 personer sendte sin klage til Fylkesmannen i 2009, som ikke ble tatt til følge.

– Vi har tilbudt naboene et dialogmøte, vi har holdt oss til kravet om en ikke-religiøs utforming av bygget, og vi skal bekoste veiutvidelsen slik at den blir tilrettelagt for mer trafikk, sier SNMS-lederen.

Saken er denne uken sendt Fylkesmannen for endelig avgjørelse, som vil komme om tre måneder, skriver dittoslo.no.