– Justisdepartementet og UDI må revurdere sine rutiner

 
Foto: hornindal.kommune.no/Per Ingebrigt Karbø
Utlendingsdirektoratet er blitt kalt inn til møte om asylmottaket i Årdal, der mannen som er siktet for buss-drapene bodde. 
0Shares
Avatar
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

Kommunen har vært klar på at etableringen av mottaket i Årdal skjedde for raskt til at kommunen klarte å stable et forsvarlig apparat på beina, skriver NTB. 

– Kommunen ble pådyttet et asylmottak mot de folkevalgtes vilje. Dette var en stor omveltning for samfunnet, og vi er veldig klare på at kommunene må få avgjøre selv om det skal etableres mottak i bygda eller ikke, sier rådmann Frank Westad (bildet) til Sogn Avis.

Ber om revurdering
Nå ber kommunen UDI revurdere sine rutiner overfor vertskommuner i forkant av etableringen av asylmottak. Et møte vil finne sted til uken, hvor en representant for Justisdepartementet, som har ansvaret for regjeringens asylpolitikk, også kommer til å være med.

Westad poengterer dessuten at den trippeldrapssiktede sør-sudaneren uansett ikke skulle ha asylsøknaden sin behandlet i Norge, og mener han derfor aldri skulle vært sendt til Årdal i påvente av uttransportering.

– Mannen skulle heller vært overflyttet til UDIs lukkede mottak, mener han.