Gir seg som leder av Oslo Frp

 
Foto: Fremskrittspartiet
– Å være leder av Oslo Frp er tøft, og da er det naturlig at noen andre tar over stafettpinnen og kjører løpet videre.
0Shares
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

Christian Tybring-Gjedde vil ikke ta gjenvalg som leder av Oslo Frp. Det bekrefter han overfor Osloby.no mandag kveld.

– Ja, jeg tar ikke gjenvalg. Jeg har gjort min sjau, nå får noen andre trå til og bidra, sier Tybring-Gjedde til osloby.no.

Han beskriver mange episoder som slitsomme. Tybring-Gjedde har ved flere anledninger flagget sine synspunkter, særlig i innvandringsdebatten. I september i år beklaget han at partiledelsen på en pressekonferanse kalte bruken av begrepet snik-islamisering for uheldig.

– Jeg har stått på barrikadene for Fremskrittspartiet og det jeg tror på, nå får noen andre ta over, og så får de kjøre det de kan. Jeg står med begge bena trygt plantet i Frps ideologi, og har forsøkt å fronte det så godt jeg har kunnet, sier Tybring-Gjedde.

– Gjort en god jobb
Carl I. Hagen, gruppleder for Frp i bystyret, synes det er trist at Tybring-Gjedde ikke stiller til gjenvalg.

– Jeg hadde håpet han skulle fortsette. Jeg synes det er trist at han har kommet til den konklusjonen at han ikke stiller til gjenvalg, for han har gjort en god jobb. Men jeg må selvsagt respektere at han foretar sine vurderinger når det gjelder slike posisjoner. Han har mye å gjøre på Stortinget og som forsvarspolitisk talsmann for Fremskrittspartiet, sier han til osloby.no.

– Christian har vært en veldig flott leder. Han er uredd og flink. Så jeg skulle gjerne sett at han hadde tatt gjenvalg. Forøvrig trekker han seg ikke, men stiller ikke til gjenvalg, sier Camilla Wilhelmsen, politisk nestleder i Oslo Frp.