Homotoppen 2014 med tre flerkulturelle

Fornøyd generalsekretær Susanne Demou Øvergaard
Foto: Grazyna Skarpås
Nettstedet Gaysirs redaksjon har laget en liste over ti lhbt-personer som de mener fortjener ekstra oppmerksomhet. Tre av disse har flerkulturell bakgrunn.
0Shares

– Kriteriene for vurderingen av kandidatene er de samme som tidligere år. Det handler om å ha evne, vilje og mot til å fremme homofiles rettigheter eller den generelle aksepten for homofili, skriver nettstedet videre.

Her er en presentasjon av de tre:

Susanne Demou Øvergaard (31, bildet), generalsekretær i Skeiv Verden siden 2011.
Norsk-greske Øvergaard viser ifølge gaysir.no synlighet på vegne av de mange som, av ulike grunner, ikke makter å være synlige.

– Hun viser et engasjement for sine medlemmer som går langt utenfor den administrative rollen som generalsekretær og talerør. Med små midler har Demou Øvergaard og hennes team klart å gjøre Skeiv Verden til en organisasjon som blir hørt og lagt merke til.

Amal Aden (30), samfunnsdebattant

– Aden er forfatteren og skribenten som gir homofile muslimske gutter og jenter et ansikt. Hennes åpenhet har påført henne slag og mange trusler.
 

Louís Furnes (28), reality-TV-deltaker

– Furnes ble kjent for det norske folk da hun sist vår, som første norske transseksuelle deltager, ble med i Paradise Hotel. Furnes mener selv at deltakelsen har gjort henne mer sikker på seg selv.