Helgheim frykter muslimsk aktivitetssenter skal hemme integrering

Jon Engen-Helgheim (Frp) er skeptisk til at Islam Net ønsker å etablere et aktivitetssenter i Oslo.
Islam Net har fått kritikk for planane om aktivitetssenter i Oslo. Torsdag inviterte dei til dialogmøte.
464Shares

I mars ble det kjent at organisasjonen Islam Net ønsker å etablere et muslimsk aktivitetssenter med blant annet treningssenter, bibliotek og bønnerom i Oslo.

Eiendomskjøpet har skjedd med penger fra innsamlingsaksjoner blant medlemmene de siste ti årene, og en åpen innsamlingsaksjon på nett, sier Islam Net-leder Fahad Qureshi.

– Pengene kom fra privatpersoner. Ingen statlige organisasjoner har bidratt. Flesteparten har betalt mindre summer. Bare en håndfull donasjoner kan vi kalle for store, og disse er igjen under 100.000 kr sier han til NRK.

Islam Net mener forsøket på å hindre å etablere senteret er diskriminering, og derfor inviterte de politikere og forskere til dialogmøte.

– Vi ville vise at vi jobber for integrering og står for de samme gode, norske verdiene. Vi jobber for at unge muslimer skal lære seg godt norsk, ha norske venner, ta høyere utdanning og delta i det norske fellessamfunnet og demokratiet, sier Qureshi til NRK.

Skeptisk til planene

Islam Net inviterte flere av politikerne som hadde kritisert planene, men det var bare Helgheim og KrFs gruppeleder i Oslo bystyre, Espen Andreas Hasle, som takket ja til invitasjonen. Det var til tider høy temperatur, der Helgheim fikk mykje motstand fra de andre paneldeltakarane.

Etter debatten var han framleis skeptisk til planane.

– Problemet med slike sentre er at barn og unge ofte bruker for mye av fritiden si der. Spesielt unge med innvandrerbakgrunn burde bruke mer tid på sosialisering og fritidsaktiviteter der man møter en større miks av folket.