Vil fortsatt ikke ansette hijabkledde kvinner

Uhygienisk: Trondheim Frps Kristian Dahlberg Hauge vil ha hijab-forbud på kommunale svømmebassenger.
Foto: Flickr
Jan Guldahl, klinikksjef ved Trondheim Øyelegesenter, angrer ikke på sine meninger.
Koubang Mbilase Enyam
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

Bakgrunnen for at han uttalte seg var at Byavisa 14. januar hadde et lengre intervju med en somalisk kvinne som har søkt 60 jobber uten å lykkes med å komme seg inn på arbeidsmarkedet, skriver byavisa.no.

Guldahl står på sitt, og uttalte at han ikke ville ansatt en kvinne med hijab.

– Jeg ser ei søt jente i hijab. Da slår det meg at det er synd at folk ikke får jobb. Men hun ville ikke fått jobb hos meg. På grunn av hodeplagget hennes, sier Guldahl.

Uttalelsen førte blant annet til at fotballklubben Ranheim trekker seg fra sponsor-samarbeidet med Guldahl. Nå får klinikksjefen også støtte av Frp-politiker Per Sandberg.

– Vi må kunne bringe fakta til torgs og å si hva man mener om innvandring uten at man skal bli “straffet” for det.

Legger heller ned
Han viser til at det er ytringsfrihet i Norge, og han beklager at det ikke er «lov» å mene det han mener.

– Om dette blir så negativt for meg at folk ikke lenger vil være kunde ved klinikken, ja da må jeg heller legge ned og prøve å bli politiker på heltid, sier Jan Guldahl til byavisa.no.

Rett til sin mening
Reaksjonene på Guldahls utspill har mange, både for og imot, i sosiale medier og på kommentarfeltet til byavisa.no. På byavisa.no har lesere  stemt på om de er enig eller uenig med Guldahl. I skrivende stund har over 74 prosent sagt seg enig med klinikksjefen. Nærmere  23 prosent sier de ville ansatt en med hijab.

– Jeg synes det er trist at det skal være sånn. Jeg er medlem av et lovlig parti, FrP, og det er min demokratiske rett å si hva jeg mener. Jeg synes ikke man skal legge lokk på innvandringsdebatten, noe som blir gjort ved at man trekker rasisme-kortet med det samme noen uttaler seg kritisk til innvandring, sier Guldahl.