Muslim poserte toppløs for bedre lønn

Muslimske kvinner løsriver seg fra islam samtidig som de kjemper mot dårlige arbeidsforhold.
American Apparrel bruker en toppløs muslimsk kvinne i sin kampanje mot fabrikkarbeidernes forhold i Bangladesh.

Kvinnen Maks står modell for den amerikanske kleskjeden. Hun vil ikke oppgi etternavnet sitt. Hun mener at alle kvinner bør utrykke seg fritt uansett hvor de kommer fra. Hun var helt komfortabel med fotoseansen, forteller 22-åringen, som selv jobber i American Apparel, melder Nettavisen.

Hun er født i hovedstaden Dhaka, men flyttet med foreldrene til USA som fireåring. Hun er muslim, men forteller at hun distanserte seg fra islam på ungdomsskolen.

Etter en rekke avsløringer om arbeidsforholdene til de fabrikkansatte i Bangladesh hevder American Apparel at deres arbeidere i Bangladesh er blant landets best betalte med lønninger på 12-14 dollar dagen.

Ikke første gang
Klesmerket American Apparel er kjent for bruk av friske bilder og ytringer. Men det er ikke første gang en muslimsk kvinner poserer i protest. I 2011 satt den tysk-muslimske skuespilleren Sila Sahin sinnene i kok blant landets muslimer da hun poserte naken i Playboy. 

– Bildene er en frigjørelse fra min restriktive barndom. Jeg fikk alltid vite at jeg ikke fikk gå ut, at jeg ikke måtte gjøre meg selv tiltrekkende, og at jeg ikke fikk ha mannlige venner, sa Sahin den gangen, skriver Nettavisen.