Imam Noor Ahmed Noor beklager antisemittisk uttalelse

Vår tillit til Minhaj-ul-Quran og Noor Ahmad Noor har fått et alvorlig skudd for baugen. Vi er glade for beklagelsen Noor Ahmad Noor har kommet med, men den er i seg selv på langt nær er nok, skriver Martin Vestøl, styreleder, Drammen og omegn tro- og livssynsforum (DOTL).
Foto: Pixabay
Martin Vestøl, styreleder, Drammen og omegn tro- og livssynsforum (DOTL) mener beklagelsen fra Noor Ahmad Noor er på langt nær er nok.
811Shares
Redaksjonen
Latest posts by Redaksjonen (see all)

Imamen har beklaget innleggene, som nå er slettet fra profilen hans. Innleggene var kopiert fra andre, og deretter delt av ham selv, skriver han i en sms til Drammens Tidende.

– Mine innlegg ble publisert i frustrasjon over angrep i Gaza som ble begått mot uskyldige barn og kvinner. Kritikken og frustrasjonen min burde ha vært rettet mot regimet, ikke mot menneskegrupper, sier han.

Det muslimske nettverket Minhaj-ul-Quran har suspendert imam Noor Ahmed Noor som har skrevet flere antisemittiske innlegg på Facebook.

Minhaj-ul-Quran tar avstand fra uttalelsene mot jøder som ble publisert på imamens private Facebook-profil tidligere i år, heter det i en pressemelding fra nettverket.

– Dette er antisemittiske innlegg som trossamfunnet fordømmer og har nulltoleranse for, og står i strid med vårt arbeid gjennom flere tiår, heter det videre.

– Det er ikketil å stikke under stol at det er en stor og vanskelig jobb som står foran oss som ønsker å bidra til en positiv endring. Vår tillit til Minhaj-ul-Quran og Noor Ahmad Noor har fått et alvorlig skudd for baugen. Vi er glade for beklagelsen Noor Ahmad Noor har kommet med, men den er i seg selv på langt nær er nok. DOTL vil derfor aktivt jobbe med Minhaj-ul-Quran og andre aktuelle miljøer for å bekjempe slike holdninger og ytringer vi nå har sett, skriver Vestøl i et innlegg i Drammens Tidende. 

– Det er krevende, men vi tror på fortsatt kontakt og felles arbeid for å bidra til økt refleksjon og selvransakelse og reelt endrede holdninger. Bare slik kan vi bygge et robust samfunn med rom for egenart, men med en klar stemme mot utålelig antisemittisme, skriver han videre.