Mela-festivalen fyller 20 år

Baba Soul er en av bidragsyterne til årets Melafestival.
Foto: Tove Andersson
Når Mela-festivalen fyller 20 år er Baba Soul & The Professors of Funk ett av nærmere 40 band og artister på scenen. Bandet består av musikere fra Norge, Brasil, Sveits og Portugal og spiller på MELA 26. august.
57Shares

Baba Soul er den karismatiske Hugo Pereira Castro fra Lisboa, bosatt i Oslo. Bandet har spilt på flere norske scener, har vært med i Norske Talenter og har vært husbandet til programmet Senkveld. Baba startet sin karriere i Lisboa i 2004, landet der fadoen ble født.

– De siste tre årene har vi opptrådt mye på mange forskjellige scener, både store og små, men å stå foran et TV-publikum og dommere er definitivt en av de mest unike og spennende
opplevelsene vi har hatt så langt. Vi var selvsagt litt nervøse i starten, men da vi begynte å spille og så at publikum og dommerne begynte å danse, steg selvtilliten og
energinivået vårt og vi ga publikum alt! Det var et adrenalinkick!

Hugo Pereira Castro har en rå soulstemme og er en mann med «moves» som man bør oppleve. For noen år siden fortalte han at kjendisstatusen gjennom Norske Talenter ikke hadde hjulpet karrieren så mye.–Funken har alltid vært der, fortalte han.

– Jeg gjør bare min egen vri, kalt Baba Soul, forteller frontmannen.

Bandet sprer rytme, farger, glede og en stemning som setter seg under huden. Assosiasjonene til James Brown er tydelige i stemmen til Baba.

– Da jeg flyttet til Norge for noen få år siden kunne jeg verken engelsk eller norsk, bare portugisisk. Jeg sang på portugisisk, forteller Hugo.

Han har imidlertid havnet på en stil som er et stykke fra den portugisiske fado-stilen.
Bandet har utgitt albumet «Chronotapes» og dette er det man kaller old school funk og soul – med vokal, gitar, bass, keyboards, trommer, trombone, saxofon og trompet.

Sammen har bandet en ambisjon om å gjenreise funken og soulens betydning i musikkverdenen og har allerede spilt på jazzfestivaler i inn- og utland. De har fått det til i Stockholm, Berlin, Hamburg, Lisboa og Liverpool, inspirert av musikk fra 60- og 70-tallet, som James Brown, Booker T. & the MGs og Parliament-Funkadelic.