Sandberg ut mot sine egne

Frp-nestleder Per Sandberg støtter ikke regjeringens valg om å godkjenne en muslimskole i Oslo
Foto: Flickr
Frp-nestleder Sandberg mener at regjeringen bør stanse oppstarten til en muslimsk grunnskole i Oslo. 
0Shares
Avatar
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

Sandberg er forbannet på statsministeren og egen regjering, som ikke nødvendigvis vil stoppe foreningen Mødre for muslimsk grunnskole, som planlegger oppstart av en egen muslimskole på Grønland i Oslo.

– Det siste Oslo trenger nå er mer segregering. Jeg ber både statsministeren og hele regjeringen slutte å være naive, sier Sandberg til TV 2.

Muslimskolen har fått grønt lys av Utdanningsdirektoratet til å starte opp. Flere politikere i hovedstaden har på tvers av partigrenser sendt inn klage til direktoratet, men statsminister Erna Solberg sier at regjeringen ikke nødvendigvis vil stoppe skolen.

– Vi kan ikke diskriminere og stoppe skoler bare fordi det er en muslimsk skole. Det må faktisk være andre forhold knyttet til skolene slik som lovverket er i dag, sier Solberg.

Habilitetsspørsmål
Klagesaken til direktoratet skulle vært behandlet av kunnskapsminister Torbjørn Røed Isaksen, men han har erklært seg inhabil i saken etter en SMS-utveksling.

Partikollega, Anniken Hauglie, fikk dette SMS-svaret av Isaksen, da hun ville klage på saken:

“Sikker på det? Da gjør du dette til en politisk sak, og du vet vi ikke kan ta klagen til følge. Det vil kun forlenge en dårlig sak for oss.”

Klagen til Utdanningsdirektoratet vil nå bli behandlet av en settestatsråd.