Oslo har verdens beste nybygde folkebibliotek

Oslo kommunes kulturbyråd Omar Samy Gamal og Deichmans avdelingsdirektør Merete Lie er i knallhumør etter at man denne uken ble kåret til Årets folkebibliotek.
Foto: facebook.com
Deichman-biblioteket i Bjørvika i Oslo ble torsdag tildelt den internasjonale bibliotekorganisasjonen IFLAs pris for Årets folkebibliotek.
395Shares

Teknologiselskapet Systematic er hovedsponsor for prisen, og utdelingen skjedde under IFLAs digitale årskongress, 17.-19. august.

Biblioteksjef Knut Skansen sier i en pressemelding at prisen er det endelige beviset på at Oslo har gitt sine innbyggere et hovedbibliotek i verdensklasse. Han takker alle som har forstått betydningen av biblioteket, og satset på det.

Prisen går hvert år til verdens beste nybygde folkebibliotek. Blant kriteriene er funksjonell arkitektur, kreative IKT-løsninger og digital utvikling i samspill med lokal kultur.

– Å ha gode bibliotek er noe av det viktigste vi kan gjøre for å utjevne forskjeller og inspirere folk til å leve gode liv. Vi vil at enda flere skal oppdage hvor bra det er å bruke bibliotekene, og jeg vil si takk til Deichman for at dere vinner både priser og folks hjerter, sier byråd for kultur, idrett og frivillighet, Omar Samy Gamal til NTB.

Sender takk til kommunen

Deichman Bjørvika konkurrerte med fire andre biblioteker om prisen: Marrickville Library i Australia, Het Predikheren i Belgia, Ningbo New Library i Kina og Forum Groningen i Holland.

I en Facebook-post forteller Deichman at avdelingsdirektør Merete Lie og resten av staben er “fremdeles litt i skyene etter å ha blitt kåret til verdens beste folkebibliotek”.

– I dag er det på sin plass å rette en spesiell takk eieren vår, Oslo kommunes kulturbyråd Omar Samy Gamal. Oslo ville aldri fått et bibliotek som dette uten den solide støtten og det brennende engasjementet som vi har opplevd fra Rådhuset hele veien. Tusen takk!