Asylmottaksleder angrepet med brennbar væske

 
Foto: flickr.com
En russisk mann i 40-årene er i Sunnmøre tingrett dømt til fengsel i sju måneder, skriver Sunnmørsposten.
0Shares

Ifølge dommen fra Sunnmøre tingrett fant retten det bevist at mannen tok med seg brennbar væske inn på kontoret. Årsaken til dete var fordi mannen var misfrnøyd med boforholdene på mottaket, melder Sunnmørsposten.

− Inne på kontoret helte han ut væsken, slik at den traff inventar, mottakslederen. Den siktede mannen fikk også væsket på seg, heter det i dommen, skriver Sunnmørsposten.

I et politiavhør innrømmet mannen at han ville fremkalle frykt med den brennbare væsken, og at han ville gjøre det igjen dersom det var nødvendig for å få endringer i bosituasjonen, melder Sunnmørsposten.

Soner først
Sunnmørsposten skriver at mannen har vært varetektsfengslet fram til rettssaken. Han må nå sone 2/3 av straffen på sju måneder, noe som vil si at han kan løslates 12. juni 2014. Deretter vil han bli transportert ut av landet, siden det er gitt utvisningsvedtak.

Under rettssaken kom det fram at mannen før denne hendelsen hadde møt opp flere ganger i resespsjonen i Sundgata og oppført seg truende, skriver Sunnmørsposten.

Linken til illustrasjonsbildet