Redd Barna raser mot EUs Afghanistan-avgjørelse

Redd Barna reagerer kraftig på at EU ikke vil gi flyktningene fra Afghanistan trygghet.
Foto: Flickr.com
Redd Barna anklager EU for å bry seg mer om å hindre at folk kommer til Europa enn å ta seg av sårbare afghanske flyktninger.
385Shares

EU-landene vedtok på et ekstraordinært ministermøte tirsdag at de vil gi støtte til Afghanistans naboland, mot løfter om at de tar seg av afghanske flyktninger der. Det ble understreker at EU må beskytte sine grenser mot en ny flyktningstrøm.

Redd Barna skriver i en pressemelding at organisasjonen er rasende over at EU ikke vil gi flyktningene trygghet i Europa og at det strider med EUs verdier. EU må garantere for rettighetene til afghanske barn, krever organisasjonen.

– All støtte til landene i regionen ønskes velkommen, men Europa burde ikke sette bort beskyttelsen av afghanske asylsøkere til nabolandene, sier Anyta Bay, direktør for Redd Barna Europa.

Hun peker på at det allerede er mange flyktninger i Afghanistans naboland, og at det gjør det vanskelig å gi flyktningene trygghet, mat og utdanning.

– For ofte må barn droppe ut av skolen og begynne å jobbe. Jenter ender ofte opp med å bli misbrukt eller giftet bort i barneekteskap, sier Bay.