Britiske medier: Storbritannia kan sende migrantbåter i retur

Storbritannias inneriksminister Priti Patel vil finne en lovlig måte å sende migranter tilbake til Frankrike.
Foto: UK Department for International Development
Storbritannia kan sende migrantbåter i retur over Den engelske kanal som følge av endringer utarbeidet av innenriksminister Priti Patel, ifølge britiske medier.
102Shares

Patel har sikret det juridiske grunnlaget, og myndighetene kan ta i bruk en taktikk som går ut på å sende små båter i retur over sjøen før de har nådd den britiske kysten, skriver flere britiske aviser torsdag.

Nyheten kommer etter at hun har holdt samtaler med sin franske motpart Gérald Darmanin, som i et brev mandag advarte om at en slik endring kan påvirke samarbeidet mellom de to landene i negativ retning.

Statsminister Boris Johnson sa i Underhuset onsdag at landet må ta i bruk enhver mulige taktikk for å stanse det han kalte «skammelig handel» med migranter over Den engelske kanal.

Han skrøt av Patel for å håndtere problemet «på beste mulige måte, som innebærer å sikre at de ikke forlater den franske kysten».

Flere folkevalgte mener regjeringens nye forslag kan gjøre det vanskeligere for folk å komme seg til Storbritannia og søke asyl.

– Frankrike kommer ikke til å godta noen form for praksis som bryter med havretten og vil heller ikke godta økonomisk utpressing, skriver han på Twitter.

– Storbritannias forpliktelser må respekteres. Jeg gjorde det klart overfor min motpart Priti Patel under et møte onsdag, legger han til.