Blir kalt terrorist på gata – jobber med karriereveiledning

155Shares

Fares kom til Norge i 2015. Han har på disse årene kommet langt. Han har lært seg norsk, fått godkjent og poeng for juristutdannelsen i Syria som bachelor og er klar for masterstudiet. Drømmen er å jobbe med internasjonal rett. I mellomtiden jobber han med karriereveiledning.

-Jeg har flyktet fra Syria på grunn av krigen og ikke flyttet. Det er en stor forskjell. I Syria hadde jeg alt jeg trengte. Bolig, venner, jobb og familie. Krigen forandret på alt. I Norge klarer jeg meg selv, betaler skatt og er ikke en byrde for noen. Noen kaller meg terrorist, men jeg spør dem om de kjenner meg. Jeg tror det er fordi jeg er mørk. Jeg forsøker å ikke bry meg om det, sier han.

– Jeg savner familien, og har ikke sett foreldrene mine på mange år. Jeg skulle gjort hva som helst for å kunne være sammen med dem, men jeg kan ikke dra til Syria og UDI aksepterer ikke at de kommer hit. Det er vanskelig.

Jeg fokuserer nå på å utvikle meg videre, begynne på masterstudiet når jeg får plass og være en hjelp for de som er rundt meg.

Video og redigering: Benyamin Farnam