Langeland får forelese om innvandring

 
Foto: Skjermdump/YouTube/UniversityofStavanger
Antirasistisk senter reagerer på at historikeren Nils Rune Langeland skal undervise i et kurs som blant annet handler om nordmenns møte med verden som emigranter og mottakere av arbeidsinnvandrere og flyktninger. 
0Shares

– Tanken på dette ryster meg ganske dypt, sier leder av Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, til Dagbladet. 

I forrige uke vakte Langeland stor oppsikt da han ble anklaget for rasisme etter et Facebook-utbrudd.

Berglund Steen reagerer kraftig på at Langeland nå skal holde kurs i immigrasjon og emigrasjon ved Universitetet i Stavanger.

– Førstereaksjonen min var sjokk og vantro. Kollegaer brøt ut i spontan, forferdet latter. Langeland snakker om dette på et nivå med holdninger hinsides enhver akademisk standard. Jeg trodde nesten at det var en spøk, deretter ble jeg forbanna. Å snakke om hat mot mennesker, er ikke en bagatell. Og det er heller ingen bagatell at universitet skal gi ham en plass til å snakke om innvandrere. 

– Totalitær tankegang
Historikeren mener selv at Antirasistisk senter “åpner portene til helvete med sin totalitære tankegang”.

– Tenk på alle som har engasjert seg i krigen i Gaza – skal de diskvalifiseres fra å undervise i jødisk historie? Skal lærere med bakgrunn fra AKP nektes i å undervise om demokrati? spør han retorisk.

– I prinsippet vil dette hindre alle lærere i å engasjere seg i politikk som privatpersoner. Noe som igjen kommer til å bryte med fundamentale, liberale rettsprinsipper Norge har bekjent seg til siden 1814, tordner han overfor Dagbladet.