Her er regionalvinnerne av Mangfoldsprisen

Oda AS er en av vinnerne av Mangfoldsprisen. Her er Karl Alveng Munthe-Kaas, adm dir. (t,v) og Astrid Sundberg, Direktør for Mangfold og Inkludering.
Foto: oda.com
Tjue ulike bedrifter skal kjempe om å bli årets mangfoldsvirksomhet. Samtlige er regionale prisvinnere.
23Shares

IMDis Mangfoldspris utdeles til virksomheter som har utmerket seg ved fremragende bruk av innvandreres kompetanse. Årets mangfoldsvirksomhet kåres i november.

I Trøndelag vant Buen helse- og omsorgssenter i kategorien store og mellomstore virksomheter.

– Buen helse- og omsorgssenter utmerker seg ved at de har inkludert medarbeidere fra mange ulike nasjonaliteter på en måte som har gitt et meget godt arbeidsmiljø der de ansatte føler seg som en sammensveiset gjeng. De samarbeider godt med Vekst Melhus, Flyktningetjenesten og NAV, og de legger systematisk til rette for videreutdanning og kvalifisering innenfor forskjellige yrker, sier juryleder for Trøndelag og Møre og Romsdal, May-Britt Roald fra kompetanse- og næringsavdelingen i Møre og Romsdal fylkeskommune, til melhus.kommune.no.

Elleve nasjoner på jobb

Avdelingsleder Rita Brattland Myrseth på Buen helse- og omsorgssenter har ansatte fra elleve nasjoner, og har høstet mange gode erfaringer etter flere år med systematisk arbeid.

– For meg handler inkludering om å være raus på alle måter, ikke bare å ansette folk med innvandrerbakgrunn. Det handler om å være rund i kantene og legge til rette, for eksempel når det gjelder helse og sykefravær. Slik skaper vi et godt arbeidsmiljø for alle, sier Myrseth til melhus.kommune.no.

Fremmer egne ansatte

Oda AS og Sentrallageret Rikshospitalet vant den regionale Mangfoldsprisen for Oslo. Juryen roser vinnerne for at de hver på sin måte skaper suksess av mangfold og lar ansatte få kvalifisere seg til roller på alle nivåer.

– Oda AS imponerer med bevisst satsning på mangfold og at de klarer å skape en god
arbeidsplass for alle. Juryen legger særlig vekt på at unge mennesker, uten utdannelse, får
anledning til å kvalifisere seg, for eksempel til en mellomlederstilling, sier juryleder Channeh Maram Joof, OXLO-koordinator i Enhet for mangfold og integrering (EMI) i Oslo kommune.

Utnytter språkmangfoldet

Martin Walderhaug EFTF AS og Ekornes AS vant den regionale Mangfoldsprisen for Møre og Romsdal.

Førstnevnte får ros for å utnytte de ansattes kunnskaper i kjernevirksomheten, som for eksempel kompetanse på forskjellige språk, ifølge Bypatrioten.

– Halvparten av staben ved Martin Walderhaug EFTF har flerkulturell bakgrunn, og virksomheten er opptatt av å speile kundegrunnlaget i de ansatte. Ledelsen er beundringsverdig dyktige til å løfte og hjelpe de ansatte til å bruke sine kunnskaper og til å videreutvikle seg – gjerne ut av bedriften og inn i andre yrker. En virkelig solskinnshistorie, sier jurylederen i en pressemelding.

Kvinner i fokus

Sisters in Business AS har vunnet den regionale Mangfoldsprisen for Viken. Asker-virksomheten fikk spesielt ros for å gi fulltidsstillinger til kvinner med innvandrerbakgrunn, med liten eller ingen utdanning.

– Sisters in Business er en unik arbeidsplass som gir muligheter til dem som ellers ikke nødvendigvis ville kommet inn i arbeidslivet, sier juryleder Trond Carlson til Budstikka.

– Vi er glade for å ha fått prisen, og for at folk ser og anerkjenner det arbeidet som blir gjort, sier Marianne Vigneau, leder for produksjon og design til Budstikka.

Flerkulturelt rettet

Barnevernstjenesten i Skien er vinner av den regionale Mangfoldsprisen for store og mellomstore virksomheter i Vestfold og Telemark

– I dag kan vi være stolte. Tusen takk alle sammen, sier barnevernsleder Kari Honerød til Telemarksavisa.

Etter nomineringen i sommer sa barnevernslederen til avisen:

– Vi er opptatt av å rekruttere ansatte med ulik etnisk bakgrunn, og er sikre på at det gjør oss til en enda bedre barneverntjeneste.

Oversikt over vinnerne

Innlandet: Stasjonen Lillehammer og VY Buss Gjøvik
Viken: Sisters in Business i Asker og Quality Hotel Sarpsborg
Trøndelag: Skoglyvegen Barnehage i Namsos og Buen helse- og omsorgssenter v/sykehjemsavdelingen i Melhus
Vestland: MIL – Møhlenpris Idrettslag i Bergen og Bremnes Seashore på Bømlo
Agder: Norges Multikulturelle Senter i Kvinesdal og Semine i Kristiansand
Rogaland: Coop Extra og avdeling renhold i Tysvær kommune
Vestfold og Telemark: Vestfoldlab på Sem og barneverntjenesten i Skien kommune
Nordland: Oppeid handel på Hamarøy og Lerøy Norway Seafood i Melbu
Troms og Finnmark: Coop Prix i Øksfjord og Element NOR på Storsteinnes
Oslo: Sentrallageret på Rikshospitalet og Oda Oslo
Møre og Romsdal: Baker Walderhaug i Ålesund og Ekornes AS i Sykkylven