Farahmand vil satse på god opposisjonspolitikk

Høyres Mahmoud Faramand kom inn på første forsøk. Han er tidligere etterretningsoffiser, vært langvarig politisk interessert og har iransk bakgrunn.
Foto: Privat
Eks-soldat og samfunnsdebattant Mahmoud Faramand ser frem til å stå opp for Telemarks næringsliv.

Høyres Mahmoud Faramand er nyvalgt inn for Høyre i Telemark. Overfor Utrop aier han seg takknemlig over tilliten han har fått.

For meg er det et stort ansvar å representere Telemark og drive med opposisjonspolitikk. Høyres lokallag har virkelig stått under valgkampen, og gjort det mulig at vi får inn flere fra vårt fylke.

For Faramand vil tiden fremover handle om å lære arbeidsprosessene på Stortinget, og finne en komité

Jeg ser spesielt frem til å jobbe med saker om juss og nærings- og industripolitikk. I Telemark ser vi fremtidsretningen av norsk industri. Her skal nye og klimavennlige arbeidsplasser skapes, og sosiale forskjeller utjevnes.

For ham er spesielt fagarbeiderne viktige for industrien i Telemark og Norge.

Vi vil få et behov for flere i de kommende årene, og trenger en politikk som satser på og styrker yrkesfagutdanningene.

Sterkt engasjert på asyl

Faramand er bosatt i Porsgrunn, og er leder innen sikkerhet- og beredskapstjenester i BDO Norge.

Faramand er tidligere etterretningsoffiser, har iransk flyktningsbakgrunn og vært langvarig organisasjonsmenneske. Han har blant annet engasjert seg i saker som forsvarspolitikk, utenriks og integrering. Faramand har også vært talsperson for LIM-nettverket.

I en kronikk under valgkampen, i kjølvannet av Talibans overtakelse i Afghanistan, skrev han på NRK at det norske velferds- og integreringssystemet vil knekke fullstendig sammen dersom vi tar imot millioner flyktninger.

Vi vil ikke engang tåle noen hundre eller titalls tusen flyktninger. Migrantene vil bli skadelidende. Det norske folk vil ikke få velferden de har rett på (…) Flyktningkrisen i 2015 er for meg prakteksempelet på hvordan man ikke skal håndtere en heftig migrasjonsstrøm. Enkelte europeiske land, som Sverige og Tyskland, var villige til å ta imot mange. Denne viljen er så å si forduftet i dag.