Gir opp den norske offentligheten

 
Foto: Henrik Beckheim
Samfunnsdebattanten Sara Mats Azmeh Rasmussen flytter fra Norge og har skrevet sine siste ord på norsk.
0Shares

Rasmussen har i de siste årene vært i offentligheten for sitt engasjement for homofile muslimers rettigheter, i tillegg til å gjøre seg bemerket i debattene om ytringsfrihet, mediegranskning og frilanseres stilling i Norge.

I Rasmussens blogg, under innlegget Takk for alt, Norge forklarer den syriskfødte samfunnsdebattanten hvorfor hun melder seg ut av det offentlige norske ordskiftet.

– Uten å nøle kan jeg hevde at jeg har vært svært konsekvent. Jeg har hatt en stø kurs. Jeg har aldri sviktet mine idealer, og min plikt som en humanist og demokrat.

Flytter til Sverige
Rasmussen flytter også for godt fra Norge, noe som kommer klart frem i et innlegg på Klassekampen 21. august.

– Noe av det første jeg skal gjøre i Stockholm er å søke om svensk statsborgerskap. En praktisk, juridisk nødvendighet for en som har mistet sitt eneste hjem på det europeiske kontinentet. Det norske passet mitt som ligger hos den norske ambassaden i Stockholm, kan nå makuleres. Norsk, språket jeg tenker og drømmer på, vil jeg aktivt passivisere og glemme. Jeg vil ikke lenger ha noe av Norge. Jeg vil ikke lenger gi noe til Norge.

– Siste ord er sagt
Utrop har prøvd å nå Azmeh Rasmussen for en kommentar. I en e-post forteller hun imidlertid at hun ikke lenger vil gi intervjuer til norske medier.

– Jeg ikke er bitter, men veldig trist. Man kan ikke hate et land man har elsket i halve sitt liv, var hennes eneste kommentar om saken.