Kapur med fokus på de svakeste i samfunnet

Høyres Mudassar Kapur har vært partiets finansforhandler siden 2020.
Høyres Mudassar Kapur er en av flere gjenvalgte flerkulturelle stortingspolitikere, og ser frem til opposisjonstilværelse.
59Shares

Siden januar 2020 har Kapur vært leder av finanskomiteen på Stortinget, en jobb han får frem til konstitueringen av det nye Storting, når både han og Høyre går over til opposisjonstilværelse.

Kapur har vært innvalgt på Stortinget fra Oslo siden 2013, og satt i Stortingets kommunal- og forvaltningskomité fra 2013-2017. Kapur studerte markedsføring, merkevarebygging og ledelse ved BI 1995–2000, og har MBA i strategisk ledelse fra NHH fra 2012.

I et portrettintervju med Utrop i 2020 uttalte han at identitet, religion og andre faktorer kan virke atskillende. Selv kaller han seg en “normalt religiøs praktiserende person”.

– Jeg har en muslimsk bakgrunn, som er viktig for meg som person og for min familie. Samtidig er det viktig å se på seg selv som del av en samfunnsenhet.

Sett endringen av Norge

Kapurs far kom fra Pakistan i 1971, som en av de første arbeidsinnvandrerne, og fikk etterhvert familien med seg.

– Min generasjon er et bevis på at den norske drømmen finnes. Våre foreldre kom til Norge med så å si ingenting, og i snart 50 år har de sett barn og barnebarn, og sett Norge endre seg. Jeg er 43, og har også sett hvordan landet har endret seg.

Etter årets valg er han takknemlig for fornyet tillit.

– Jeg vil starte med å si tusen takk til alle som har stemt på oss. Jeg ser frem til å ta fatt på en ny periode som stortingsrepresentant. Motivasjonen er på topp og jeg har allerede brettet opp ermene, sier Kapur til Utrop.

Som opposisjonspolitiker ser han frem til arbeidet som ventet.

– Jeg skal fortsette å stå på for en politikk som skaper flere jobber og inkluderer flere i arbeidslivet. Sørge for at barn og unge får gode oppvekstvilkår og at de svakeste blant oss aldri blir stående alene.