Raja refser Storhaug

 
Foto: Claudio Castello
Venstrepolitiker, Abid Q. Raja, går hardt ut mot Hege Storhaugs kronikk om norsk-muslimske Faten Mahdi Al-Hussaini. – Faten fortjener samfunnets takk, ikke samfunnets kjeft, mener han.
0Shares

19-åringen har vært hyllet som den store helten etter mandagens demonstrasjon mot terrorgruppen Islamsk Stat (IS) i Oslo, skriver VGNett.

Likevel er det negative reaksjoner å spore fra lederen for det islamkritiske nettstedet Human Rights Service, Hege Storhaug. I kronikken Skal vi ta tak i hjernevasken? kaller hun Tawheed, moskeen Faten er aktiv i, for ekstrem og setter spørsmålstegn ved hijaben hennes.

Nå tar Venstrepolitikeren (avbildet øverst) Al-Hussaini i forsvar og langer ut mot Storhaugs kronikk. 

– Storhaug har et etnosentrisk menneskesyn, og jeg reagerer veldig på at hun drar frem dette med hijaben. Hun prøver å få frem at alle som går med hijab er fundamentalister, og det er den verste stemplingen av muslimske kvinner jeg har sett i Norge. Dette bør hun umiddelbart beklage, sier han til VGNett.

– Ingenting med rase å gjøre
Raja mener Storhaug mobber unge muslimer til taushet.

– Vi som har vært i denne samfunnsdebatten i snart 20 år, vet at Hege Storhaugs mantra er å skape fiendebilder av muslimer. Hun er uttalt motstander av innvandring, muslimer og islam og mobber unge muslimer til taushet.

Til VGNett sier Storhaug at hun fortsatt står for det hun har skrevet, og mener Raja må dokumentere sine påstander som er rettet direkte mot henne.

– Typisk bygger Raja opp falske bilder ved udokumenterte og kyniske påstander, og går til angrep på disse. Opptattheten av rase lever i beste velgående i Rajas hode, og ikke i mitt.