Over 6.000 migranter fjernet fra grenseby i Texas

27Shares

USAs minister for innenlands sikkerhet Alejandro Mayorkas omtaler situasjonen som «utfordrende og hjerteskjærende», men kommer med en kraftig advarsel.

– Dersom du kommer til USA ulovlig, blir du returnert. Din reise kommer ikke til å lykkes, og du setter ditt liv og livet til familien din i fare, sier han.

Mayorkas og Raul Ortiz, sjefen for det amerikanske grensepolitiet, sier de skal undersøke meldingene om at ridende betjenter skal ha brukt pisk og sine hester til å presse tilbake migranter ved elven som utgjør grensen mellom Ciudad Acuña i Mexico og Del Rio i Texas.

Begge understreket at det ikke er noe som tyder på at det er gjort noe galt, basert på foto og videoer fra hendelsene. Mayorkas sier de ridende grensebetjentene benytter lange tøyler og ikke pisk til å kontrollere hestene.

Ortiz, som er tidligere sjef for grensepolitiet i Del Rio, sier det kan være vanskelig å skjelne mellom migranter og smuglere når folk beveger seg fram og tilbake ved elven. Han sier han vil undersøke saken for å forsikre seg om at ingen betjenter handlet på uakseptabelt vis.

Forsvarsdepartementet er spurt om å bidra i det som er en av de største deportasjonene av migranter og flyktninger fra USA på flere tiår, opplyser Mayorkas.

Han legger til at USA vil øke takten og kapasiteten på flygningene til Haiti og andre land i området. Antall migranter som har samlet seg i den midlertidige leiren under en bro, steg lørdag til 14.872, opplyser National Border Patrol Council, en fagforening for grensebetjentene.