Kringkastingsrådet: NRKs avpublisering av Helt Ramm setter presedens

NRKs avpublisering av en episode av "Helt Ramm" kan sakpe ny presedens.
NRKs avpublisering av «Helt Ramm i Tokyo» etter kritikk kalles radikal og problematisk i Kringkastingsrådet, som mener det setter en presedens.
29Shares

Torsdag morgen behandlet NRK klagene mot avpubliseringen av «Helt Ramm i Tokyo». De hadde mottatt 173 klager, skriver Medier24.

– Avpubliseringen er ikke ukomplisert. Jeg synes det er ganske radikalt. Jeg er nysgjerrig på å høre hvordan NRK skal håndtere dette fremover. Jeg er redd for at de internaliserer en forsiktighetskultur, sier nestleder Torgeir Uberg Nærland, som ledet møtet i Julie Brodtkorbs fravær.

– Jeg skulle gjerne visst om NRK har nedskrevne retningslinjer om dette, eller om dette er basert på magefølelser.

Vebjørn Selbekk var svært kritisk og kalte avpubliseringen skuffende og et bevis på at «krenkelseshysteri» er på vei til Norge.

Humorserien ble avpublisert etter kritikken av komiker Nicolay Ramms fremstilling av en japansk gameshow-vert i «Japanese Ramm Show».

– Minoriteter burde kunne gå inn i en samfunnsdebatt med sin mening uten å bli stemplet som krenket. Det er en utrolig kjip måte å hindre at minoriteter deltar i samfunnsdebatten på, og vi som samfunn må være litt bedre enn det, også de gangene en hvit majoritet ikke klarer å sette seg inn i problemstillingen vi snakker om, sier hun.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier at saken ikke innebærer at NRK har nye prinsipper.

– Det innebærer ikke at man skal presse grenser i mindre grad enn tidligere, fortsetter han.

Videre sier Eriksen at han mener saken ikke er viktig, og at det var en beslutning som ble tatt «litt sånn på sommeren» om én sak.

– Saken blir viktigere her enn jeg synes det er grunn til å oppfatte den, sier han.