Bilder av grensevakter med pisk-lignende reimer i USA vekker oppsikt

Flere påpeker at bildene av en hvit maktperson på hest som kontrollerer mørkhudede personer er som et glimt tilbake til slavetiden.
Bilder av ridende vakter med det som minner om en pisk langs grensa mellom USA og Mexico, der tusenvis av migranter har samlet seg, vekker oppsikt.

USAs minister for innenlands sikkerhet, Alejandro Mayorkas, sier han blir forferdet av å se bildene. Flere påpeker at bildene av en hvit maktperson på hest som kontrollerer mørkhudede personer er som et glimt tilbake til slavetiden.

Bildene er tatt sør i Texas, der det for tiden er en migrantkrise ettersom flere tusen migranter, mange av dem fra Haiti, har samlet seg for å komme seg inn i USA.

– Enhver form for mishandling av migranter er uakseptabelt. De bildene jeg har sett, uroer meg dypt, sier Mayorkas.

Det er satt i gang en granskning av hendelsen som er dokumentert i bildene. Visepresident Kamala Harris sier hun vil ta opp hendelsen.

– Det jeg ser avbildet, er individer på hesterygg som behandler mennesker på en måte som er grusom. Jeg støtter fullt ut en grundig granskning av hva det er som har skjedd. Mennesker skal ikke behandles slik, slår Harris fast.

Nyhetsbyrået AP skriver at bildene de har sett, tyder på at det ikke ble brukt pisk mot migrantene, men at det er reimene som brukes til å kontrollere hestene som minner om en pisk.