Fikk beklagelse etter møtenekt

Abdullah Alsabeehg, 1. nestleder i AUF Oslo hevder innvandrere må kvoteres inn i offentlig sektor nå som det er finanskrise og flere har mistet jobben sin i privat næringsliv.
Foto: auf.no
Arbeiderpartiets Abdullah Alsabeehg mener partipolitikken må tre til side i kampen mot ekstremisme og radikalisering.

Alsabeehg (bildet), som er fraksjonsleder i samferdsel- og- miljøkomiteen, og har Rådhuset som sin faste arbeidsplass, ble under mandagens møte om ekstremisme nektet adgang, også til den første åpne delen med presse tilstede.

Under mandagens møte var opptil et førti talls organisasjoner og enkeltpersoner samlet til dialogmøte om radikalisering i Oslo rådhus. På møtet var statsministeren, byrådslederen, politimesteren i Oslo og PST-sjefen.

Norsk-bahraineren trodde at han som lokalpolitiker kunne gå inn rett på den åpne delen av møtet, men fikk beskjed om at han måtte ha en invitasjon.

– Eneste grunnen jeg fikk var at dette var i samsvar med PST-instrukser. Jeg synes likevel dette var spesielt og veldig merkelig, særlig med tanke på at dette skulle være en åpen møtedel, sier han til utrop.no.

– Uheldig å gå i selvdialog
Han synes også det er merkelig at hverken han som folkevalgt eller at ingen stortingsgrupper fra opposisjonspartiene fikk invitasjon.

I mitt syn er dette underlig og uheldig. Et så viktig tema krever dialog med alle politiske krefter, ikke bare blant sine egne meningsfeller. Her må man legge fra seg partipolitikken til side.

Hvorfor var det så viktig at alle partiers stortingsgrupper skulle bli invitert?

– Fordi vi alle er faktisk en del av kampen mot ekstremisme og radikalisering av norsk ungdom, uansett politisk tilhørighet.

Byrådslederens kontor beklaget
I en e-post fra byrådslederens kontor beklager arrangøren seg med at de hadde instruks fra PST og politiet om å ikke slippe inn noen som ikke var påmeldt av hensyn til statsministerens sikkerhet.

– Jeg burde selvsagt dobbeltsjekket det da du stod der, men tenkte først på det etterpå. Jeg beklager på det sterkeste at dette skjedde, du var selvfølgelig hjertelig velkommen, sier pressesekretær Julie Remen til TV2.

Overfor kanalen understreker Remen at hun forsøkte å kontakte Alsabeehg med kontrabeskjed om at han var velkommen, mens det fortsatt var en og en halv time igjen av dialogmøtet.

Kan dette ha vært en ærlig misforståelse?

– Ja, en kan virkelig håpe på det. Å ikke slippe inn på et så viktig møte på mitt jobbsted var uansett leit å måtte oppleve, sier han til utrop.no.