– Får mest hets fra illsinte etniske nordmenn tilknyttet venstresiden

Frps Jon Helgheim har kommet med flere kontroversielle utspill i innvandringsdebatten. Hetsen han får kommer som regel fra etnisk norske.
Frps Jon Helgheim, er kjent for sine kontroversielle uttalelser om innvandring. Men det er ikke innvandrerne selv som står for hetsen han opplever i retur.
994Shares

Helgheim har foreslått dobbelstraff for kriminalitet i belastede bydeler i Oslo, uttalt at all barnefattigdom i hovedsak skyldes innvandring og blitt anklaget for å fornærme samer i beste sendetid på Helgemorgen.

Nylig opplyste en rapport fra Amnesty om at én av fire stortingskandidater har opplevd netthets. En av disse er Helgheim, skriver Dagsavisen.

I februar i år ble en 23-åring er dømt til ti måneders fengsel etter at han truet Helgheim på Facebook. I meldingen trues Helgheim blant annet med å få på seg en beryktet gjeng.

– Kritisere du innvandringspolitikk i Norge, så blir du hetset og hatet, uansett hvordan du formulerer kritikken, sier han til Dagsavisen.

Får mest hets fra etnisk norske

Helgheim sier Dagsavisen om at det er flest etnisk norske som kommer med hets.

– Nei, innvandrere er grovt underrepresentert. De som hetser meg er illsinte nordmenn tilknyttet venstresiden, som er krenket på innvandrernes vegne. Det er noe jeg nesten har savnet å kunne si. Innvandrere er en fryd å diskutere med. Det kan komme en del spydigheter fra dem, men med et glimt i øyet, og det tåler jeg helt fint.

– Om jeg har fått hatmeldinger fra innvandrerbefolkningen er det fra unge som har sett på ulike Instagram-profiler som har fyra opp løgnaktige rasisme-påstander mot meg, og det er gjerne nordmenn som står bak disse profilene. Her har nok ikke de unge sjekket opp hva jeg egentlig har sagt, sier han.