Droppet rasismetiltale

Jacob Kuteh ble angrepet utenfor sitt eget hjem helt tilfeldig. Likevel blir ikke gjerningspersonene tiltalt for rasisme.
Foto: Faksimile
Jakob Kuteh (53) ble banket opp utenfor huset sitt uten forvarsel. Påtalemyndigheten finner likevel ikke grunnlag for rasismetiltale.

To menn på 24 og 29 år fra Levanger er tiltalt for legemsfornærmelse etter at Jacob Kuteh ble angrepet utenfor hjemmet sitt i Verdal 15. februar i år.

I sin forklaring har Kuteh tidligere forklart at han ble utsatt for rasistisk vold.

– Jeg ble angrepet uten noe forvarsel av flere menn utenfor huset mitt. De ropte at de ikke likte innvandrere, og at de ikke vil ha innvandrere i Verdal, sa Kuteh til NRK etter hendelsen.

Verken politiadvokat Skogen eller statsadvokaten har funnet grunnlag for tiltale etter rasismeparagrafen.

Verken politiadvokat Skogen eller statsadvokaten har funnet grunnlag for tiltale etter rasismeparagrafen.

Til sammen fem personer var siktet i saken, men det er kun tatt ut tiltale mot to av mennene. Alle har forklart at det skjedde en konfrontasjon, men alle har nektet for rasisme. I avhør dagen etter voldsepisoden skal en av de siktede ha forklart at angrepet på Kuteh var tilfeldig.

Jacob Kuteh var sykmeldt i mer enn to uker som følge av voldsepisoden.

Saken vakte stor oppmerksomhet, og i etterkant av hendelsen deltok rundt 700 mennesker i fakkeltog i Verdal for å støtte Jacob, og for å markere at de ikke aksepterer vold.

Nå er det satt av to dager til saken, som kommer opp i Inntrøndelag tingrett 11. og 12. desember.

– Rasistisk motiv tas ikke på alvor
Les Utropredaktørens kommentar i etterkant av hendelsen i Verdal. I kommentaren antydet redaktøren at rasisme som motiv ikke ble tatt på alvor. Nå viser det seg at han fikk rett. «Rasistisk motiv» må tas mer på alvor