Kultur-tur

Komikerne Øystein Bache og Rune Gokstad er på veien igjen, i en nokså gammel og definitivt rusten bil. Denne gangen er det Sør-Amerika som skal forseres
Foto: Javier Auris
Komikerne Øystein Bache og Rune Gokstad har vært på road-trip gjennom Sør-Amerika. – Å lage denne tv-serien har gitt oss mengdetrening i å verdsette andre kulturer, sier de to.

De velkjente komikerne Øystein Bache og Rune Gokstad er i disse dager aktuelle med en ny sesong av serien Team Bachstad. Denne gangen går turen til det søramerikanske kontinentet, der målet er å kjøre fra Lima i Peru til Buenos Aires i Argentina.

Utrop møtte duoen noen dager før premieren for å snakke litt om erfaringene fra reisene i ulike deler av verden.

Hvordan opplever dere møtene med ulike kulturer når dere er på tur?

Litt av drivkraften har vært å reise til steder og kulturer vi ikke kjenner så godt fra før, annet enn gjennom nyhetsbildet.

Ø: Litt av drivkraften har vært å reise til steder og kulturer vi ikke kjenner så godt fra før, annet enn gjennom nyhetsbildet. Derfor har det vært så positivt å få møte iranere, tyrkere, kazakstanere og ta tak i alle de fordommene man hadde før man dro.

R: Sånne møter blir lettere etterhvert. Jeg var jo redd bare vi var i Østerrike på den første turen. Og jeg var engstelig for Tyrkia, husker jeg. Men så viste det seg at jo lengre øst vi kom, jo hyggeligere ble folk. Og så er det slik at 99 prosent av verdens befolkning er hyggelige, med forpliktelser og drømmer som meg og deg.  

Et av poengene med programmet er at dere kjører biler som er sterke kandidater til skraphaugen. Er dere begge gode hobbymekanikere?

R: Det er Øystein som har mekanisk innsikt og forståelse av hvordan ting er skrudd sammen. Alt som er skrudd sammen av mennesker, det kan Øystein plukke fra hverandre, og han er ikke han redd for å gjøre det.

Hvis Øysteins kompetanse er det tekniske, hva vil du Øystein si om Runes kompetanse?

Ø: Rune er god til å….

R: Jeg er god til å være engstelig, da.

Les en lengre og fyldigere variant av dette intervjuet i papirutgaven av Utrop som kommer ut i november.