Selverklært “sharia-politi” i tyske gater

Slik ser det selvutnevnte sharia-politiet i byen Wuppertal ut.
Foto: Skjermdump/YouTube
Radikale islamister patruljerer i den tyske byen Wuppertal uniformert i vester.

Ungdommer blir oppsøkt utenfor barer, diskoteker og spillehaller, og oppfordrer dem til å holde seg unna lykkespill, rusmidler og porno. I stedet vil det selvutnevnte “sharia-politiet” i den tyske byen Wuppertal verve folk til å følge den “rette vei”, skriver VGNett.

Budskapet virker tilsynelatende harmløst, men de uniformerte fundamentalistene i «sharia-politiet», har vekket sterke reaksjoner i Tyskland.

– Gruppen er ytterst farlig og rekrutterer til “hellig krig”, sier Jürgen Lemmer, byens øverste tjenestemann med ansvar for integreringssaker, til Westdeutsche Zeitung.

– Gruppen er ytterst farlig og rekrutterer til “hellig krig

– Illegal paralleljustis
Innenriksminister Thomas de Maizière i det konservative partiet CDU sier ifølge Der Spiegel at sharia ikke blir tolerert på tysk jord, og at “ingen skal forsøke å misbruke politiets gode navn”. Også den sosialdemokratiske justisministeren Haiko Maas understreker at det kun er staten som skal sørge for lov og rett.

– En illegal parallelljustis vil vi ikke tolerere, sier han.

Sikkerhetstjenestens leder i Nordrhein-Westfalen, Burkhard Freier, advarer mot fundamentalistene.

– En slik opptreden er et uttrykk for deres ekstremistiske, salafistiske ideologi. Og disse vil de utbre med slike provoserende opptredener. Denne propagandaen skal rekruttere nye tilhengere, men også undertrykke og øve innflytelse på annerledestenkende, sier Freier i et intervju med nyhetsmagasinet Stern.