Tusener av migranter arrestert i Libya

4.000 migranter ble arrestert da myndighetene slo til mot narkokriminalitet og ulovlig innvandring i Libya. Flere hundre barn og kvinner er blant dem.
151Shares

Det var først og fremst den fattige utkanten Gargaresh, 12 kilometer vest for Libyas hovedstad Tripoli, som var mål for politiets aksjon fredag.

FN sier at minst én person ble drept og 15 skadd i aksjonen, ifølge foreløpige tall lørdag.

Innenriksdepartementet, som ledet aksjonen, sa ingenting etterpå om at narkotikaselgere eller smuglere var pågrepet.

Derimot ble det meldt at 500 ulovlige innvandrere var tatt og overført til migrantsentre, og siden er tallet økt til 4.000.

Gargaresh er et kjent senter for migranter og flyktninger. Bydelen har opplevd flere razziaer tidligere, men lørdagens var den mest omfattende hittil.

Bilder i sosiale medier viste utlendinger som ble kjørt bort på pickuper, mens bulldosere kjørte ned de spinkle boligene.

Menneskesmuglere utnytter kaoset som råder i landet og sender de desperate migrantene på gebrekkelige båter over Middelhavet.

Migrantsentrene som de pågrepne sendes til i og rundt Tripoli, er triste steder der migranter og flyktninger utsettes for mishandling og tortur, ifølge menneskerettighetsorganisasjoner.

Flyktninghjelpen uttrykker forskrekkelse over razziaen og ber libyske myndigheter straks løslate de pågrepne og avslutte aksjonene. De ber også europeiske land med bånd til Libya om å gripe inn for å hjelpe migrantene.