Inviterer til Norges første offisielle barnebryllup

 
Foto: Plan Norge
Theas bryllupsblogg har skapt både debatt og avsky i Norge. Nå avslører Plan Norge at bloggen ikke er et isolert stunt og inviterer til Norges første offisielle barnebryllup.
Om et par timer i dag, på FNs internasjonale jentedag, skal Thea (12) gå opp kirkegulvet for å møte sin fremtidige ektemann Geir (37).

– Vi vil vise hvor forferdelig feil et barnebryllup er ved å sette en tragisk skikk inn i en ramme som vi normalt forbinder med kjærlighet, lykke og fremtidshåp. For de aller fleste jenter er bryllupet en av de fineste dagene i livet, men for 39.000 jenter som står barnebrud hver eneste dag, så er det den verste. Jenter og kvinner blir tvunget inn i voldelige og seksuelle relasjoner, uønsket graviditet og farlige svangerskap. De blir frarøvet sin barndom, kontrollen over eget liv og muligheten til å ta utdanning, sier Olaf Thommessen, generalsekretær i Plan Norge, til nettstedet plan-norge.no.

 
Foto : Plan Norge

Symbolsk markering mot barneekteskap
Selve bryllupseremonien blir en symbolsk markering mot barneekteskap, og Plan Norge åpner Kulturkirken Jakob for folk som vil være med og stoppe bryllupet før Thea gir Geir sitt ja.

– Nå som vi har tatt problemstillingen hjem, er folk virkelig i ferd med å våkne, og vi håper engasjementet vil vokse seg enda sterkere helt frem til vielsen, sier Thommessen.

Han vil ikke røpe alle detaljer om bryllupseremonien, men kan allerede nå fortelle at Marion Ravn og Ine Hoem vil spille i kirken sammen med Det norske jentekor.

– Jeg er utrolig stolt av å være Plan-fadder og ambassadør for jenteaksjonen #Stoppbryllupet. Jeg håper flere vil være med på mobiliseringen mot barneekteskap. Derfor velger jeg å delta i bryllupet i Kulturkirken Jakob, sier Marion Ravn til plan-norge.no.

En provoserende virkelighet
Bryllupsbloggen til 12-åringen har hatt over en halv million lesere og ble etter én dag landets mest leste blogg. Mange tok umiddelbart kontakt med både politi og barnevern for å stoppe bryllupet og tusenvis har latt seg provosere og deltatt i diskusjoner i sosiale medier.

– Vi synes det er bra at folk blir provosert, for virkeligheten kan være provoserende. Nå håper vi folk vil mobilisere i kampen mot barneekteskap ved å bli jentefaddere i Plan, slik at flest mulig av de 39.000 barnebrudene som er i Theas situasjon hver eneste dag, får hjelp i tide, sier Thommessen.

 
Foto : Nina Ruud/Plan Norge

Bidra til å stoppe barnebryllup
Plan Norge vil gjøre Norges første offisielle barnebryllup til et nasjonalt opprop mot barneekteskap, slik at flere får opp øynene for at Norge må bidra mer til å bekjempe denne praksisen internasjonalt.

For å delta i oppropet mot barneekteskap på den internasjonale jentedagen, kan alle gå inn på stoppbryllupet.no og donere en Facebook- eller Twitter-oppdatering som deles 11. oktober kl. 14.00. Ved å engasjere deg bidrar du til å styrke Plans krav om at Norge må gjøre mer for å bekjempe barneekteskap internasjonalt.

Følg Theas bryllupsblogg her: www.theasbryllup.blogg.no 

Vær med i kampen mot barneekteskap her: www.stoppbryllupet.no